top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Halifax, Canada

Canada
top 10 bezienswaardigheden:

Alberta
British Columbia
Calgary
Canada
Edmonton
Halifax
Montréal
Ottawa
Quebec
Toronto
Vancouver

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Halifax
reisadvies reisadvies Canada

... meer handige websites

 

In de Canadese stad Halifax van de provincie Nova Scotia is nog altijd veel cultuur en authenticiteit te vinden. Men probeert er zeker met de tijd mee te gaan zonder veel cultuur en tradities te verliezen. De Halifax Harbour speelt zowel in de geschiedenis als vandaag nog altijd een belangrijke rol. Naast verschillende musea is er ook vertier en vermaak te vinden. Zo wordt er elke zaterdag een grote markt georganiseerd waar menig boer uit de omgeving zijn producten tentoonstelt. Met de wereldberoemde sleepboot ‘Theodore Tugboat’ kun je een tocht maken door de haven en leer je op een zeer ontspannen manier alle in’s en out’s over deze belangrijke plek in Halifax. Het Britse leger is voor langere tijd gestationeerd geweest in Halifax. Hiervan zie veel terug in de achttiende eeuwse citadel die ook wel bekend staat als Fort George. De afwisseling van boeiende musea, leuke galeries, goede horecagelegenheden, beroemde festivals en historische plekken maken van Halifax een bijzonder leuke bestemming.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Halifax

bezienswaardigheid nummer 1 Halifax Citadel
Dit belangrijke nationale monument van Halifax, wat ook wel Fort George wordt genoemd, belicht een stuk uit de geschiedenis waarin de stad een belangrijke functie vervulde als marinebasis voor het Britse Rijk. Tijdens een wandeling door de Citadel kom je her en der mensen uit de geschiedenis tegen. Zij zorgen voor een goede afspiegeling van hoe het er destijds aan toe ging. Zo kun je een doedelzakspeler of een soldaat tegenkomen. Er zijn rondleidingen te boeken waarbij er boeiend verteld wordt over alles wat ooit afspeelde. Niet geheel onbelangrijk om te vermelden is het meer dan geweldige uitzicht wat je vanaf de citadel over de stad en zijn haven cadeau krijgt.
www.pc.gc.ca/eng/lhn-nhs/ns/halifax/index.aspx
   
bezienswaardigheid nummer 2 Theodor Tugboat
Vrijwel elk kind in Canada groeit op met de filmpjes van Theodor Tugboat. En sinds enkele jaren is het programma in meer dan tachtig landen op de televisie. De ‘roots’ van Theodor Tugboat liggen in Halifax. Andrew Cochran kwam op het idee om op een kinderlijke manier het werk van de Halifax haven vast te leggen. De kleine sleepboot beleeft er allerlei spannende avonturen. Vandaag de dag zijn er tours te reserveren waarbij je met Theodore Tugboat een tocht door de haven van Halifax maakt. De tocht is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Allerlei aspecten uit het werken in de haven komen er op een leuke manier aan bod.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Halifax Public Gardens
De heerlijke groene oase die de naam Halifax Public Gardens draagt, is een prachtige verschijning. Het park telt maar liefst zestien hectare en is volledig gevuld met bijzondere planten, bloemen, bomen en het kunstmatig aangelegde Griffin vijver. Met een schitterende muziektent, allerlei beelden, bruggen en fonteinen heeft men getracht het park een Victoriaans uiterlijk te verschaffen. Het smeedijzeren hek aan de ingang past volledig bij het karakter van het park. Het is weelderig met een statig voorkomen.
www.halifaxpublicgardens.ca
   
bezienswaardigheid nummer 4 Cathedral Church of All Saints
Op 12 augustus 1887 werd de eerste steen van de huidige kathedraal gelegd. Er werd een goede plaats gezocht, zodat deze Cathedral Church of All Saints vanuit elke uithoek van Halifax goed bereikbaar zou zijn. De nabij gelegen kerken St. Luke en St. Stephen liepen hierdoor langzaam leeg. De rond 1905 door brand verwoeste houten ‘St. Luke’s’ uit 1845 werd door de Cathedral Church of All Saints vervangen. De in gotische stijl gebouwde Cathedraal van Halifax heeft nog altijd veel aanzien. Zowel architectonisch als met haar oprechte schoonheid. Het prachtige glas-in-lood raam boven het altaar werd pas omstreeks 1921 toegevoegd. Allerlei passages uit de bijbel worden er indrukwekkend uitgebeeld.
www.cathedralchurchofallsaints.com
   
bezienswaardigheid nummer 5 Maritime Museum of the Atlantic
Midden in het centrum van Halifax bevindt zich het grootste en tevens oudste maritieme museum van Canada. Met pareltjes als het CSS Arcadia stoomschip en een echt productiemodel van Theodore Tugboat, weet het museum al meerdere jaren duizenden bezoekers te trekken. Naast vele prenten, boeken, wisselenden exposities, replica’s en tientallen kleine vaartuigen is er ook een permanente tentoonstelling gewijd aan de beroemde gezonken Titanic.
   
bezienswaardigheid nummer 6 Alexander Keith’s Nova Scotia Brewery
Omstreeks 1820 werd de Alexander Keith Brouwerij opgericht in de Lower Water Street te Halifax. Sindsdien heeft men hard gewerkt om het bier goed op de markt te krijgen. Het meest populaire product uit de Alexander Keith’s brouwerij is de India Pale Ale. Tijdens een 55 minuten durende tour door deze brouwerij kom je alles te weten over de heerlijke biertjes die er gebrouwen worden. Natuurlijk is het proeven ervan een belangrijk onderdeel.
www.keiths.ca
   
bezienswaardigheid nummer 7 Halifax Farmers’ Market
Op pier 20 in Halifax is op zaterdagochtend een markt te bezoeken waar je de beste streekproducten uit de wijde omgeving treft. De locale bevolking en zeker ook de toeristen kopen hier allerlei eerlijke lekkernijen zoals de beroemde Canadese Ahorn Siroop, wijn, biologische groente en/of fruit en producten gemaakt van Esdoorn. Naast de voedingsmiddelen worden er ook allerlei handwerken en ambachten uitgevoerd. Naast de vele heerlijkheden is het dus ook nog eens leerzaam. Een leuke tip is om de kraam te vinden waarachter de Nederlandse Willem zijn overheerlijke kazen (Dutchman’s Gouda) aan de man brengt.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Privateers’ Wharf
Deze historische pakhuizen liggen misschien wel in het gezelligste deel van Halifax. De panden, waaronder enkele historische, hebben altijd al geholpen aan de bloeiende welvaart van de stad. Voor eeuwen wordt er handel gedreven en nu nog steeds. Er zitten wat horecagelegenheden, kantoren en winkels in. Op één van de terrassen bij Salty’s Restaurant of Harbourside Market kun je heerlijk genieten van dit prachtige deel van de stad Halifax aan de haven.
http://www.historicproperties.ca
   
bezienswaardigheid nummer 9 Bluenose
De naam Bluenose kom je in Halifax op verschillende plaatsen tegen. Je hebt er bijvoorbeeld de Bluenose Marathon, Bluenose II Restaurant, Bluenose straat en Bluenose tours. Bluenose is namelijk een zeilschip uit de geschiedenis van Halifax die nog altijd een bijzondere reputatie heeft. Het is zelfs een nationaal symbool. Zo staat hij op diverse postzegels, kentekenplaten en op de munt van het Canadese dubbeltje. Met het zeilschip de Bluenose werd gevist op onder andere kabeljauw en menig wedstrijd werd ermee gewonnen. Later werd het schip ingezet als vrachtschip voor West-Indië. Tegenwoordig zijn er goede replica’s van de Bluenose te bezoeken en zelfs te bevaren. De Bluenose II biedt leuke tours en excursies aan.
bluenose.novascotia.ca/outreach
   
bezienswaardigheid nummer 10 Pier 21
Dit nationale immigratie museum laat je op een boeiende manier kennismaken met Canada. Ooit diende het pand waarin dit museum gevestigd is als passagiersterminal voor mensen die de Atlantische Oceaan wilden oversteken. Onder de bezienswaardigheden in dit museum bevinden zich honderden oude boeken, films en documentatie van tijdens de Tweede Wereldoorlog.
www.pier21.ca
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Halifax. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Halifax. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Halifax:

Halifax informatie
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies