top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Edmonton, Canada

Canada
top 10 bezienswaardigheden:

Alberta
British Columbia
Calgary
Canada
Edmonton
Halifax
Montréal
Ottawa
Quebec
Toronto
Vancouver

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Edmonton
reisadvies reisadvies Canada

... meer handige websites

 

De Canadese stad Edmonton ligt ten oosten van de Rocky Mountains in de provincie Alberta. De skyline van Edmonton doet niet onder voor die van andere grote Canadese steden als Vancouver en Montreal. Het is dan ook moeilijk te bedenken dat hier een paar eeuwen geleden voornamelijk indianen op sobere wijze leefden. Sinds de negentiende eeuw is de plaats zich snel gaan ontwikkelen. Met name dankzij de aanleg van de Canadian Pacific Railway, is dit in een sneltreinvaart gegaan. De handel kreeg hierdoor veel meer mogelijkheden, waardoor de eens kleine ‘cowtown’ langzaam uitgroeide tot een bloeiende stad. Tegenwoordig is nog altijd veel van deze oude cultuur bewaard gebleven. Festivals als de Edmonton Stampede werken hier goed aan mee. Maar ook openluchtmusea als Heritage Park Historical Village dragen er een flinke bijdrage aan mee. De binnenstad van Edmonton bestaat uit een aantal grote wijken met ieder een eigen karakter. Downtown West End, Downtown East Village, Downtown Commercial Core zijn gevuld met moderne hoge gebouwen met daarin kantoren, winkels, historische gebouwen aan Stephen Avenue en andere grote en kleien ondernemers. In Chinatown tref je vooral Aziatische ondernemers met eigen winkels, restaurants en culturele vestigingen. En in de noordelijk gelegen wijk Eau Claire tref je vooral speciaalzaken, goede restaurants en het immer geliefde Eau Claire Park en Prince’s Island Park aan de Bow River. Als multiculturele stad is Edmonton lekker gevarieerd in zowel het aanbod van verschillende keukens, als kunst, als met zijn inwoners. Iets wat de sfeer van de stad zeker ten goede komt.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Edmonton

bezienswaardigheid nummer 1 West Edmonton Mall
In de hoofdstad van Canada bevindt zich één van de grootste winkelcentra van Noord-Amerika. De West Edmonton Mall telt namelijk meer dan achthonderd winkels met uiteenlopende koopwaar. Het overdekte en drie verdiepingen tellende winkelcentrum van Edmonton opende in september 1981 haar deuren en is sindsdien nog een aantal keer uitgebreid. Tegenwoordig is de West Edmonton Mall veel meer dan een winkelcentrum. Behalve winkelen kun je er ook naar het casino, het waterpark, schaatsen, naar het theater, overnachten in één van de hotels of een dagje doorbrengen in attractiepark Galaxyland. West Edmonton Mall is blijkbaar van alle markten thuis.
www.wem.ca
   
bezienswaardigheid nummer 2 Nationaal park Elk Island
Ten oosten van Edmonton ligt het nationale park Elk Island. Dit niet al te grote natuurpark is geliefd om de vele bizons die er verblijven, de graslanden en bosrijke omgeving. Daarnaast wordt Elk Island graag bezocht door tweehonderdvijftig verschillende vogelsoorten, elanden, bevers en coyotes. Nationaal park Elk Island leent zich bij uitstek voor afwisselende wandeltochten, om te klimmen, kanoën, en om te kamperen in de vrije natuur. Picknicken kun je op verschillende plaatsen, maar bij voorkeur aan het prachtige Astotin Lake.
www.pc.gc.ca/eng/pn-np/ab/elkisland/index.aspx
   
bezienswaardigheid nummer 3 Fort Edmonton Park
Niet ver van de North Saskatchewan River ligt het Fort Edmonton Park. Menig toerist bezoekt het park om een goed beeld te krijgen van de geschiedenis van Canada en in het bijzonder de regio Edmonton. De geschiedenis gaat ongeveer honderd jaar terug in de tijd. Je kunt een kijkje nemen in het fort, een bezoek brengen aan een boerderij, op de foto gaan met één van de gekostumeerde werknemers of je laten vervoeren met een ouderwetse stoomtrein uit 1919 of per koets.
www.fortedmontonpark.ca
   
bezienswaardigheid nummer 4 Royal Alberta Museum
Het natuurhistorische Royal Alberta Museum is met de permanente collectie onderverdeeld in drie galerijen: Wild Alberta, Syncrude Gallery of Aboriginal Culture en Natural History of Alberta. Maar er zijn ook regelmatig wisselende exposities te bewonderen. Het Royal Alberta Museum werd omstreeks 1967 opgericht met de hulp van Raymond O. Harrison. Het Royal Alberta Museum is nog altijd groeiende en voert verschillende onderzoeken uit met betrekking tot cultuur, wetenschap en die van zoogdieren, planten en geologie.
www.royalalbertamuseum.ca
   
bezienswaardigheid nummer 5 Muttart Conservatory
De botanische tuinen van de Muttart Conservatory in de Edmonton river valley, zijn zeker benoemenswaardig. De Muttart Conservatory is opgericht dankzij de inzet van het filantropen koppel Merrill en Gladys Muttart en hun foundation. De prachtige glazen piramides zijn een ontwerp van Peter Hemingway, een Britse architect. In deze piramides worden allerlei planten- en bloemensoorten onder de beste condities verzorgt. Zeer regelmatig worden er ook shows, workshops en live muziekconcerten georganiseerd waarmee men natuur en kunst probeert samen te brengen.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Galaxyland
Amusementspark Galaxyland is officieel onderdeel van het ruim bemeten winkelcentrum West Edmonton Mall. Galaxyland werd in 1985 gebouwd en droeg destijds de naam Fantasyland. Helaas is deze naam verloren geraakt tijdens een rechtszaak met Walt Disney Company, die deze naam blijkbaar had geregistreerd. Tien jaar na het openen van de deuren, werd de naam veranderd in Galaxyland. Het amusementspark van Edmonton is geschikt voor jong en oud. Je kunt er genieten van allerlei snelle en minder snelle attractie, waarvan de Mindbender de meest populaire achtbaan is.
www.wem.ca/play/attractions-at-wem/galaxyland
   
bezienswaardigheid nummer 7 World Waterpark
Een ander leuk park in Edmonton is eveneens in de beroemde West Edmonton Mall gelegen. World Waterpark is een spetterend waterpak met allerlei glijbanen, stroomversnellingen en een heuse Tsunami surf simulator. De temperatuur onder het glazendak is altijd tropisch te noemen. Ook voor de allerkleinsten is het hier genieten. Je kunt er zelfs aparte privé ruimtes boeken waar je je terug kunt trekken uit de drukte.
www.wem.ca/play/attractions-at-wem/world-waterpark
   
bezienswaardigheid nummer 8 Edmonton City Hall
Het gemeentelijk stadsbestuur van Edmonton vertoeft aan de Sir Winston Churchill Square in de Edmonton City Hall. Het opmerkelijke gebouw is een creatie van de Canadese architect Gene Dub. Het bouwproject werd gestart in 1990 en vervolgens twee jaar later afgerond. De Edmonton City Hall bestaat uit twee piramides die gemaakt zijn van staal en glas. Ook is er een toren met meer dan twintig beiaardklokken. Voor de liefhebbers zijn er rondleidingen met gids te boeken.
www.edmonton.ca/attractions_events/city-hall.aspx
   
bezienswaardigheid nummer 9 Art Gallery of Alberta
Een indrukwekkend stukje architectuur vind je aan de Sir Winston Churchill Square in Edmonton. Behalve de Edmonton City Hall bevindt zich hier namelijk ook de Art Gallery of Alberta. De inmiddels overleden Amerikaanse architect Randall Stout heeft zaken als licht, schaduw, natuur en dynamiek op unieke wijze weten samen te brengen. In de Art Gallery of Alberta (AGA) kun je meer dan zesduizend werken bewonderen van kunstenaars als Wil Murray, Christian Marclay, William Henry Fox Talbot en Lyndal Osborne.
www.youraga.ca
   
bezienswaardigheid nummer 10 Alberta Aviation Museum
In de hangars aan de Kingsway Avenue is het Alberta Aviation Museum van Edmonton gevestigd. Het museum is gevestigd in hangars die vroeger dienst deden als militaire trainingsruimte voor vliegeniers uit de Verenigde Staten, Canada, New Zeeland en Australië. Deze trainingsruimte stond beter bekend als ‘British Commonwealth Air Training Plan’. Tegenwoordig kun je er als bezoeker genieten van allerlei oude gevechtsvliegtuigen en ze van heel dichtbij bewonderen.
www.albertaaviationmuseum.com
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Edmonton. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Edmonton. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Edmonton:

Edmonton toerisme
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies