top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Calgary, Canada

Canada
top 10 bezienswaardigheden:

Alberta
British Columbia
Calgary
Canada
Edmonton
Halifax
Montréal
Ottawa
Quebec
Toronto
Vancouver

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Calgary
reisadvies reisadvies Canada

... meer handige websites

 

De Canadese stad Calgary ligt ten oosten van de Rocky Mountains in de provincie Alberta. De skyline van Calgary doet niet onder voor die van andere grote Canadese steden als Vancouver en Montreal. Het is dan ook moeilijk te bedenken dat hier een paar eeuwen geleden voornamelijk indianen op sobere wijze leefden. Sinds de negentiende eeuw is de plaats zich snel gaan ontwikkelen. Met name dankzij de aanleg van de Canadian Pacific Railway, is dit in een sneltreinvaart gegaan. De handel kreeg hierdoor veel meer mogelijkheden, waardoor de eens kleine ‘cowtown’ langzaam uitgroeide tot een bloeiende stad. Tegenwoordig is nog altijd veel van deze oude cultuur bewaard gebleven. Festivals als de Calgary Stampede werken hier goed aan mee. Maar ook openluchtmusea als Heritage Park Historical Village dragen er een flinke bijdrage aan mee. De binnenstad van Calgary bestaat uit een aantal grote wijken met ieder een eigen karakter. Downtown West End, Downtown East Village, Downtown Commercial Core zijn gevuld met moderne hoge gebouwen met daarin kantoren, winkels, historische gebouwen aan Stephen Avenue en andere grote en kleien ondernemers. In Chinatown tref je vooral Aziatische ondernemers met eigen winkels, restaurants en culturele vestigingen. En in de noordelijk gelegen wijk Eau Claire tref je vooral speciaalzaken, goede restaurants en het immer geliefde Eau Claire Park en Prince’s Island Park aan de Bow River. Als multiculturele stad is Calgary lekker gevarieerd in zowel het aanbod van verschillende keukens, als kunst, als met zijn inwoners. Iets wat de sfeer van de stad zeker ten goede komt.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Calgary

bezienswaardigheid nummer 1 Calgary Stampede
Hét jaarlijkse festival van Calgary is onbetwist het rodeo-festival Calgary Stampede. Elk jaar staat deze Canadese stad omstreeks juli in het teken van de cowboy lifestyle. Zo worden er rodeo wedstrijden georganiseerd, is er een heuse parade en kun je genieten van allerlei shows en muziek festiviteiten. Traditioneel gezien zijn de meeste bezoekers uitgedost als ware cowboys uit het wilde westen. Het doel van de Calgary Stampede is het hooghouden van western cultuur, het vieren van het erfgoed en om de saamhorigheid te benadrukken. Een succesvolle formule zorgt jaar in jaar uit dat Stampede Park tijdens de tiendaagse Calgary Stampede door miljoenen mensen bezocht wordt.
www.calgarystampede.com
   
bezienswaardigheid nummer 2 Heritage Park Historical Village
Het historische openluchtmuseum van Calgary schetst een duidelijk beeld over hoe het hier jaren geleden aan toe ging. Het ruim vijftig hectare tellende ‘Heritage Park Historical Village’ is gevuld met een aantal originele woningen en gebouwen. En een aantal zijn hier een reconstructie van. Het historische park is gebaseerd op het leven tussen 1860 en 1950. Om het leven uit die tijd nog meer te benadrukken, zijn er ook medewerkers verkleed in de typische klederdracht uit die tijd. In het Gasoline Alley Museum kun je tevens allerlei antieke voortuigen bewonderen.
www.heritagepark.ca
   
bezienswaardigheid nummer 3 Banff National Park
In de zuidelijk gelegen provincie Alberta kun je ook een bezoek brengen aan het prachtige en indrukwekkende nationale park Banff. Het park ligt op ongeveer 130 kilometer rijden van Calgary. Doordat de provincie Alberta en dus ook het park Banff onderdeel zijn van de Rocky Mountains, kun je er op meerdere plaatsen van fantastische uitzichten genieten. Het fotogenieke Canadese park Banff is ondertussen onderdeel van Unesco’s werelderfgoederen en tevens wereldberoemd dankzij Lake Louise. Dit grote meer is gevuld met helder blauw water, wat afkomstig is van de eveneens beroemde Victoria Glacier bovenaan Mount Victoria. Tijdens het hoogseizoen kan het hier behoorlijk druk zijn. Andere bijzondere plekken in ‘National Park Banff’ zijn het dorp Banff, de watervallen bij Johnston Canyon, de route over Icefield Parkway, Columbia Icefield en Banff Park Museum National Historic Site. In dit in 1895 opgerichte museum kun je meer te weten komen over de verschillende dieren, planten en mineralen die in Banff National Park voor kunnen komen.
www.pc.gc.ca/eng/pn-np/ab/banff/index.aspx
   
bezienswaardigheid nummer 4 WinSport's Canada Olympic Park
Zowel in de zomer als tijdens de wintermaanden is WinSport’s Canada Olympic Park een druk bezocht park. Oorspronkelijk werd het park opgericht voor de Olympische Winterspelen van 1988. Je kunt er nu allerlei uitdagingen beproeven, zoals klauteren tegen klimwanden, tokkelen, midgetgolfen, mountainbiken en karten. Wanneer er voldoende sneeuw ligt kun je er eveneens snowboarden, skiën, schaatsen en bobsleeën.
www.winsport.ca
   
bezienswaardigheid nummer 5 Glenbow Museum
Het kunsthistorische Glenbow Museum is te vinden aan de 9th Avenue in Calgary. Dit museum heeft een uitgebreide collectie waarin het leven tijdens de negentiende eeuw in Alberta centraal staat. Denk hierbij aan de indianenstammen die er destijds leefden, de cultuur binnen deze regio en de natuurlijke rijkdommen. Daarnaast worden de onderwerpen kunst en cultuur op meerdere manieren tentoongesteld. Tegenwoordig zijn er wisselenden exposities die een nieuw licht hierover laten schijnen. Het Glenbow Museum is dan ook zeker een inspirerend en afwisselend museum en tevens een aanwinst voor de stad Calgary.
www.glenbow.org
   
   
 
bezienswaardigheid nummer 6 Calgary Zoo
Ten oosten van het centrum van Calgary in het stadsdeel Bridgeland, bevindt zich de Calgary Zoo. Deze dierentuin opende in 1929 haar deuren voor het grote publiek en heeft sindsdien meerdere onderscheidingen in ontvangst mogen nemen. De Calgary Zoo heeft bijvoorbeeld een historisch park met daarin dinosaurussen, een zuidpool beleving met speelse pinguïns en botanische tuinen. Maar natuurlijk is er nog veel meer te ontdekken, want ook reptielen, beren, wolven, giraffen en tijgers zijn hier geen onbekende bewoners.
www.calgaryzoo.com
   
bezienswaardigheid nummer 7 Prince's Island Park
Als stedelijk park trekt Prince’s Island Park dagelijks vele bezoekers. Zowel tijdens de zomer als in de winter wordt het park namelijk veelvuldig bezocht door de inwoners en bezoekers van de stad Calgary. Prince’s Island Park telt ongeveer twintig hectare en is middels bruggen verbonden met de stad. Verschillende keren per jaar worden er in Prince’s Island Park evenementen en festivals georganiseerd. Het meest bekende en het meest bezocht is de Calgary Folk Music Festival in juli. De ‘line-up’ van artiesten is elk jaar weer anders samengesteld. Jong en oud kunnen hier genieten van goede muziek, lekker eten, boeiende workshops en een sfeervolle ambiance. Gelukkig is het niet altijd zo druk in Prince’s Island Park. Doorgaans tref je er wandelaars, hardlopers, skaters, families die er picknicken of de speeltuinen bezoeken en andere personen die de omgeving van het park graag opzoeken.
www.calgaryfolkfest.com
   
bezienswaardigheid nummer 8 Aero Space Museum of Calgary
Vliegtuigspotters of andere liefhebbers van vliegtuigen mogen het Aero Space Museum van Calgary eigenlijk niet overslaan. Dit museum is namelijk onderdeel van de luchthaven ‘Calgary International Airport’. Vanaf de oprichting in 1975 heeft het Aero Space Museum of Calgary een alsmaar groter groeiende collectie weten te verzamelen. Nu vandaag zijn er op de plek waar voorheen vliegtrainingen werden gegeven, een aantal bijzondere vliegtuigen te ontdekken. Zo zijn er een aantal gevechtsvliegtuigen te bewonderen, waaronder een NATO jet ‘Avro Canada CF-100 Canuck en een aantal schaalmodellen.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Baitun Nur moskee
De Ahmadiyya moslim gemeenschap in Calgary heeft sinds 2008 een eigen gebedshuis aan de 54th Avenue NE. De ‘Baitun Nur mosque’ is een moskee waar gemakkelijk een paar duizend mensen een dienst bij kunnen wonen. Het is dan ook één van de grootste moskeeën van Noord-Amerika. Het Islamitische ontwerp is afkomstig van Manu Chugh Architects. De stalen koepel en de minaret zijn opvallend binnen de bestaande architectuur van de stad Calgary. In de Baitun Nur moskee zijn rondleidingen te volgen, die je langs verschillende ruimtes van de moskee leiden. Met name de gebedsruimte die gesierd wordt middels een mega grote kroonluchter is indrukwekkend te noemen.
http://baitunnur.org
   
bezienswaardigheid nummer 10 Fort Calgary
Omstreeks 1875 werd Fort Calgary gebouwd in opdracht van de regerende orde. Het fort was bedoeld om Whisky handelaren op afstand te houden en orde te scheppen. De eerste naam ‘Fort Brisebois’ is dan ook afgeleid van de uitvoerende politie officier Éphrem-A. Brisebois. In 1878, vlak voor zijn aftreden, werd de huidige naam toegepast. Fort Calgary ligt op een strategische plaats aan de rivieren Bow en Elbow. Sinds 1978 zijn de deuren van Fort Calgary geopend als museum. Je kunt er nu met eigen ogen meer dan 100 jaar geschiedenis bekijken.
www.fortcalgary.com
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Calgary. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Calgary. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Calgary:

Calgary toerisme
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies