top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Sofia, Bulgarije

Bulgarije
top 10 bezienswaardigheden:

Sofia
Sunny Beach

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Sofia
reisadvies reisadvies Bulgarije

... meer handige websites

 

Sofia, BulgarijeIn de hoofdstad en tevens grootste stad van Bulgarije is genoeg te zien, te doen en te beleven. De stad staat bol van de historische panden, kerken en paleizen. Sofia ligt onderaan de berg Vitosha. De stad met zijn prehistorische opgravingen zoals die te zien zijn bij de onalledaagse St. George Rotunda is een lust voor bewonderaars van oude architectuur. Opmerkelijk zijn de groene zones in de stad. De grootste zone daarvan is te vinden in het stadspark ‘Borisova Gradina’. City Garden en Vitosha Park zijn ook heerlijke rustpunten tussen de hectiek van het stadse leven. Wie Sofia in de winter wil bezoeken moet overigens wel rekening houden met het vrij grillige klimaat van Sofia. Dit kan zorgen voor sneeuw en kou in de stad. Erger nog is dat winterse weersomstandigheden het vliegverkeer van en naar de internationale luchthaven van Sofia kan vertragen of zelfs lam kan leggen bij zwaar winters weer.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Sofia

bezienswaardigheid nummer 1 Nationale Kunst Galerij
Zeker meer dan 50.000 stukken kunst zijn te bewonderen in dit bijzonder fraaie voormalige paleis van Bulgarije. De aan de Battenberg Square gelegen kunstgalerij van Sofia wordt afgekort met SAG Sofia Art Gallery. Naast de eeuwenoude schilderijen, beelden en tekeningen is er ook hedendaagse- en fotografische kunst te vinden.
www.sghg.bg
   
bezienswaardigheid nummer 2 Nationale Paleis van Cultuur
Een ieder die het aparte vormgegeven gebouw ziet, vraagt zich af wat het is. Het wordt omschreven als een hedendaags kasteel. Het ontwerp is van de hand van diverse binnen en buitenlandse architecten die onder leiding van Alexander Barov zijn aangestuurd. Op een oppervlakte van een ruime 120.000 m² zijn over acht verdiepingen zalen, tentoonstellingsruimtes, congreszalen en een handelscentrum te vinden. Het aanliggende plein is geheel in stijl aangekleed met onder andere moderne fonteinen. Waneer ‘s avonds de lichtjes aangaan is het een plaatje om te zien. Het geheel wordt gezien als het grootste multifunctionele complex van Zuidoost-Europa.
www.ndk.bg
   
bezienswaardigheid nummer 3 Ivan Vazov Nationaal Theater
Met zijn prachtige neoklassieke gevel mag dit Ivan Vazov theater zich de mooiste van Bulgarije noemen. Gezien de leeftijd van dit magnifieke bouwwerk mag het zich ook nog eens het oudste theater van het land noemen. Het theater werd ontworpen door Weense theaterarchitecten Ferdinand Fellner en Hermann Helmer. De naam Ivan Vazov behoort toe aan een vooraanstaande Bulgaarse schrijver.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Eagles Bridge
Gesymboliseerd door vier adelaars geeft de Eagles Bridge (in het Bulgaars Orlov) je toegang tot de binnenstad van Sofia. Doordat de brug midden in het centrum ligt is het er eigenlijk altijd druk. Elke adelaar staat trots hoog bovenop een pilaar. Beelden zijn van brons gemaakt. Ze worden ook wel beschermelingen van de stad genoemd.
   
bezienswaardigheid nummer 5 St. George Rotunda
Deze kerk welke achter het Sheraton hotel ligt, mag met recht bijzonder worden genoemd. het ronde, rode bakstenen St. George Rotunda (Sveti Georgi) is genoemd als oudste gebouw van de stad Sofia. Delen ervan zijn gebouwd in de Romeinse tijd. Binnen zijn een aantal fresco’s te bewonderen die in zeer goede staat verkeren.
www.svgeorgi-rotonda.com
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Borisova Gradina
Dit naar tsaar Boris III vernoemde park werd op- en ingericht omstreeks 1884. Er is een groot meer te vinden en een houten huis van de hand van Racho Angelov. Het park heeft een ruime oppervlakte van ongeveer 90.000 m² met daarin voetbalvelden, fietsparcours, tennisbanen en heel veel natuur.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Alexander Nevski Kathedraal
De enorme Orthodoxe kathedraal Alexander Nevski mag tijdens een bezoek aan de Bulgaarse stad Sofia beslist niet ontbreken. Direct zul je door zijn imposante uiterlijk in vervoering worden gebracht. De bouw voor de oprichting van deze kathedraal is gestart in het jaar 1882. ‘s Avonds is de Alexander Nevski kathedraal prachtig verlicht. Achter deze kathedraal bevindt zich het parlement.
   
bezienswaardigheid nummer 8 SS. Cyrillus en Methodius Nationale Bibliotheek
De naar de oprichter van het Cyrillische alfabet vernoemde bibliotheek bevindt zich ten oosten van de Alexander Nevski kathedraal vlakbij de universiteit. Qua inhoud behoort de bibliotheek tot de grootste van Bulgarije. In de archieven zijn zelfs Arabische, Ottomaanse en Perzische documenten uit de geschiedenis te vinden.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Nationaal Historisch Museum
Voor een kijkje in de Bulgaarse geschiedenis is het handig om dit Nationaal Historisch Museum te bezoeken. Met zijn 650.000 voorwerpen, waaronder veel archeologische bevindingen, krijg je een prima beeld van het land. Daarnaast worden er kostuums en wapens tentoongesteld.
www.historymuseum.org
   
bezienswaardigheid nummer 10 Vitosha Boulevard
Aan deze belangrijkste winkelstraat van Sofia kun je prima shoppen. Alle grote merken in de mode zijn hier aan de Vitosha Boulevard goed vertegenwoordigd. De vele chique winkels worden door goede restaurants en gezellige bars afgewisseld. Daarnaast zie je her en der prachtige statige panden zoals die van het Nationale Paleis van Cultuur en het huis van de beroemde Bulgaarse dichter Peyo Yavorov.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Sofia. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Sofia. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Sofia:

Sofia officiële site
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies