top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

top10bezienswaardigheden.nl/blog

Op deze site:
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden overzicht bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials
bezienswaardigheden blog

7 OKTOBER 2021 - NEDERLAND

Op eigen houtje de Amsterdamse grachten ontdekken

Een bezoek aan Amsterdam is niet compleet wanneer je niet volop geniet van haar grachten. Ze zijn het symbool van Amsterdam en zijn van grote culturele en historisch waarde. De 17e eeuwse grachten van Amsterdam zijn een wereldberoemde locatie met een rijke geschiedenis van meer dan 400 jaar aan ontwikkeling, uitbreiding en innovatie.

Amsterdam heeft een uitgebreid kanalennetwerk, tot wel 100 km lang. Deze 165 kanalen verdelen de stad in een serie van kleine eilanden verbonden door meer dan 1200 bruggen. De Amsterdamse grachten maken ook deel van werelderfgoedlijst van UNESCO, omdat ze door hun onderhoud en bewaring van uitzonderlijke universele waarde zijn.

In de zomer van juni tot augustus is de toestroom van bezoekers het grootst. Zij komen per boot genieten van het beste dat de grachten te bieden hebben, in een tijd van late zonsondergangen en een levendige stadssfeer.

Een rondvaart door de beroemde grachten van Amsterdam is een van de populairste dingen die je in de stad kunt doen. Je kunt genieten van de prachtige 17e-eeuwse grachtenpanden, historische musea zoals het Anne Frank Huis, de Zeven Bruggen en nog veel meer, terwijl je je voeten rust geeft van al het wandelen dat je ongetwijfeld zult doen.

Klein of groot, als je liever een privéboot huurt in plaats van een traditionele rondvaart, dan is daar een geweldige service voor. Het is gemakkelijk en transparant om een boot te huren in Amsterdam met Click&Boat voor een dag uitstap met familie, vrienden of collega's.

Er zijn verschillende manieren om door de beroemde grachten te varen. Je kunt een sloep huren in Amsterdam of een ander type boot huren en voor een meer unieke tocht gaan. Met de nadruk op geschiedenis, komedie, eten, drinken en muziek. Kies de tocht die je het meest aanspreekt en vergeet vooral je camera niet. Amsterdam is tenslotte een stad die je het beste vanaf het water kunt zien.

Musts Amsterdamse grachten

[1] Singel
Het binnenste kanaal staat bekend als de singel . Het is de oudste van de grachten en er staan veel mooie oude huizen langs, en ook enkele buitengewoon interessante gebouwen die je zelf zult moeten ontdekken.

[2] Herengracht
De Herengracht is de tweede van de vier Amsterdamse grachten in het UNESCO Werelderfgoedgebied. Dit was een rijke en mondaine gracht om aan te wonen, veel van de rijkste kooplieden en heersers van de stad bouwden er grote herenhuizen langs de waterkant.

[3] Keizersgracht
Het derde kanaal in de Grachtengordel is de Keizersgracht. De gracht is vernoemd naar de Heilige Roomse keizer Maximiliaan I. Het is de breedste gracht in het centrum van Amsterdam. Hoewel niet zo modieus en rijk als zijn buurman, de Herengracht, was de Keizersgracht nog steeds een zeer rijk gebied en de thuisbasis van een groot deel van de Amsterdamse bovenlaag. Enkele van de mooiste huizen van Amsterdam liggen aan de Keizergracht, waaronder Huis met de Hoofden.

[4] Prinsengracht
En de vierde gracht tenslotte is de Prinsengracht, genoemd naar de Prins van Oranje. Een aantal van de beroemdste gebouwen en huizen van Amsterdam staan langs de Prinsengracht. De grootste toeristische attractie langs de gracht is ongetwijfeld het Anne Frank Huis.

 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies links