top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

top10bezienswaardigheden.nl/blog

Op deze site:
Top 10 bezienswaardigheden
categorie๋n:
 
bezienswaardigheden overzicht bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials
bezienswaardigheden blog

19 MEI 2021 - NEDERLAND

Dierentuinen, parken, openluchtmusea en attractieparken in Nederland weer open

Goed nieuws voor de binnenlandse toerismesector: vanaf vandaag mogen de dierentuinen, parken, openluchtmusea en attractieparken weer grotendeels opengaan in Nederland. Dit is het gevolg van de tweede fase van de versoepelingen van de coronamaatregelen. De COVID-19-statistieken zijn gunstig genoeg om een stapje verder richting normaal te gaan. Dat betekent dat je weer kunt genieten van de attracties in de Efteling, je de dieren kunt bewonderen in dierentuinen zoals Artis of Blijdorp en dat het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem weer een optie is voor een leuk dagje uit. Daarnaast mogen niet-openbare parken en tuinen zoals de Kasteeltuinen in Arcen ook hun poorten weer openen voor het publiek.

Te laat voor de Keukenhof

Voor de normaliter zeer druk bezochte Keukenhof komt deze versoepeling net iets te laat. Deze topattractie sluit meestal zo in de tweede of derde week van mei, nadat het publiek een week of acht tot negen van de bloemenpracht heeft kunnen genieten. Vorig jaar is de Keukenhof vanwege de corona-uitbraak helemaal niet open geweest. Dit jaar hebben nog geen 30.000 bezoekers hun ogen uit kunnen kijken in de Keukenhof, tegen zo'n anderhalf miljoen bezoekers in een normaal jaar. Het is aan de zogenaamde Fieldlab-experimenten te danken dat gedurende zes dagen er maximaal 5000 mensen per dag naar binnen mochten.

Voorwaarden

Er gelden nog wel een aantal voorwaarden/beperkingen. Die moeten ervoor zorgen dat de sociale afstand bewaard blijft en daardoor de kans op besmettingen beperkt wordt. Een belangrijke voorwaarde is dat alleen alles wat zich buiten bevindt open is voor het publiek. Zoals premier Rutte tijdens de meest recente persconferentie over de coronaragels zei: "Dus bijvoorbeeld in de Efteling wel de Python en de Pagode, maar niet de Droomvlucht of Villa Volta. Of in Artis wel de leeuwen en olifanten maar niet het slangenverblijf.". Duidelijke taal.

Dit zijn de regels zoals ze vanaf vandaag gelden voor recreatie in de buitenlucht:

• Er mag maximaal 1 persoon per 10-m2 aanwezig zijn. Dit is exclusief personeel.
• Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht.
• Bezoekers worden gevraagd zich te registreren.
• Groepen van maximaal 2 bezoekers zijn toegestaan. Hiervoor is een reservering nodig. Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar en personen die op hetzelfde adres wonen.
• Alleen de publieke buitenruimtes van deze locaties mogen open. De binnenruimtes blijven gesloten. Zo moeten bijvoorbeeld overdekte attracties of een reptielenverblijf binnen gesloten blijven. Binnenruimtes die noodzakelijk zijn voor de looproutes zijn wel open.
• Bezoekers mogen wel binnen het toilet en de garderobe gebruiken en binnen betalen. Ze moeten dan wel een mondkapje op.
• Bezoekers betalen zoveel mogelijk contactloos.
• De basisregels blijven gelden, zoals 1.5 meter afstand en het dragen van een mondkapje.

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies links