top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

top10bezienswaardigheden.nl/blog

Op deze site:
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden overzicht bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials
bezienswaardigheden blog

Wijnproeverij in IsraŽl? Dit zijn de vijf mooiste wijngaarden!

26 MEI 2022 - ISRAEL

Wijnproeverij in IsraŽl? Dit zijn de vijf mooiste wijngaarden!

IsraŽl en wijnproductie is een combinatie waar niet veel mensen aan denken, maar het land heeft een heuse wijncultuur. IsraŽl kent zes wijngebieden, verspreid over het hele land, en heeft 200 wijngaarden. De wijngaarden in IsraŽl hebben zich enorm ontwikkeld de afgelopen jaren en het land is sinds kort een belangrijk centrum in de wereld voor de wijnbouw. Sommige wijngaarden zijn zeer historisch en hebben een belangrijke rol gespeeld bij de vorming van de staat terwijl anderen nieuwere ondernemingen zijn, opgezet door gepassioneerde IsraŽliŽrs met verschillende achtergronden. De meeste wijngaarden zijn open voor bezoekers, maar welke moeten echt bezocht worden? Hieronder hebben we de leuksten op een rijtje gezet.

Golanhoogten wijngaard

Een hoge ligging, koude winters, veel zon en een rijke bodem maken van de Golan Hoogvlakte in het noorden van IsraŽl een perfect wijngebied. De Golanhoogten wijngaard is een van IsraŽls grootste en meest gerespecteerde wijngaarden, die produceert onder de merknamen Golan, Yarden en Gamla. Een bezoek omvat een rondleiding door de wijngaard, een film en wijnproeverij.

Latroun wijngaard

Latroun wijngaard, die tussen Tel Aviv en Jeruzalem ligt, is een zeer oude wijngaard en wordt beheerd door monniken. In 1890 kwam hier namelijk een groep monniken aan die het klooster van Latroun hebben opgericht. Volgens de principes van de Orde van Sint Benedictus moesten zij leven om plezierig werk te doen, zonder financieel afhankelijk te zijn van buitenaf. De wijngaarden die in het gebied van het klooster zijn aangeplant, worden voor dit doel gebruikt, evenals de olijfolie, de verschillende soorten azijn en de brandewijn die hier worden geproduceerd. Het bezoek aan de wijngaard vindt plaats op de binnenplaats en in de kerkwinkel. De wijngaard kan alleen op afspraak worden bezocht.

Latroun wijngaard

Sde Boker wijngaard

Een wijngaard in de woestijn, ja heus! De Sde Boker wijngaard in het zuiden van IsraŽl, wat tevens de Negev woestijn is, is de eerste wijngaard die in de Negev werd geopend en begon vijftien jaar geleden als een experiment onder leiding van Zvi Remek. Remek was lid van de Sde Boker kibboets en studeerde agronomie in CaliforniŽ alvorens hij naar zijn thuisland terugkeerde. De opening van de wijngaard was het begin van een overgang van het simpelweg telen van producten in de Negev naar het creŽren van een hoogwaardig product. Langzaamaan breidde de Sde Boker wijngaard zich uit en vandaag de dag is het nog steeds bescheiden gehuisvest in de oude gemeenschappelijke wasruimte van de kibboets.

Tishbi wijngaard

De Tishbi wijngaard, ten noorden van Tel Aviv, werd meer dan 100 jaar geleden voor het eerst opgericht door Baron Edmund de Rothschild, die de lokale familie Tishbi opdracht gaf druiven te verbouwen. De wijngaard, rustig gelegen aan de voet van het Karmelgebergte, heeft een uniek kenmerk. Dat is dat bezoekers naar de wijngaard kunnen komen en zelf containers met Tishbi wijn kunnen vullen. Daarnaast worden er rondleidingen aangeboden en is er ook een restaurant.

Tabor wijngaard

De Tabor wijngaard is een kleine wijngaard in het dorp Kfar Tabor in Beneden-Galilea, ten noorden van IsraŽl. De wijngaarden groeien op de hellingen van de Tabor berg. De Tabor wijngaard is zeer traditioneel in zijn landbouwmethoden en gebruikt alleen lokale materialen, inclusief water. Naast het bezoekerscentrum, dat volledige rondleidingen aanbiedt, is er ook een marsepeinmuseum en een restaurant.

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies links