top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

top10bezienswaardigheden.nl/blog

Op deze site:
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden overzicht bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials
bezienswaardigheden blog

24 SEPTEMBER 2022 - NEDERLAND

De 12 provincietocht: deze locaties mag je niet missen in je roadtrip

Ga je de uitdaging aan en je eigen ronde van twaalf fietsen? Of toch liever met de auto? Waar je ook voor kiest, het bezoeken van alle twaalf provincies van Nederland is een ontzettend goed idee om je eigen land wat beter te leren kennen. En je hoeft natuurlijk niet aan een stuk door alle provincies aan te doen. Wat je wel kunt doen is een villa Nederland huren in elke provincie, zodat je overal de tijd hebt om op je gemak de omgeving te ontdekken. En ís avonds lekker comfortabel bij te komen in je vakantiehuis. Ga jij voor de 12 provincietocht? Enkele locaties die je zeker niet mag missen!

In het noorden
Boven in het noorden van Nederland vind je de provincie Groningen, Drenthe en Friesland. Wanneer je hier bijvoorbeeld een vakantiehuis met Pasen huurt, kun je genieten van de prachtige kleuren van de natuur die het voorjaar geeft. In Drenthe breng je natuurlijk een bezoek aan de Hunebedden, in Friesland ontdek je een heel nieuwe taal en cultuur. In Groningen vind je mooie dorpjes en steden en te midden van prachtige uitgestrekte landschappen en natuurlijk is er ook volop te doen in de bruisende hoofdstad van de gelijknamige provincie. 

In het midden
Ook het midden van Nederland, waar je de provincies Utrecht, Overijssel, Gelderland en Flevoland kunt vinden, zijn talrijke dingen om te zien en te ondernemen vanuit je vakantiehuisje. Flevoland is de jongste provincie van ons land en alleen daarom al zeer de moeite waard om te bezoeken. In Gelderland vind je natuur, cultuur ťn heerlijke culinaire lekkernijen. Liever kastelen bezoeken in de provincie Utrecht? Vereer ook zeker de hoofdstad met een bezoek, waar je nog meer historische panden en straatjes kunt vinden. In Overijssel raden we je aan om een bezoek te brengen aan een van de vele natuurgebieden, maar ook aan het plaatsje Giethoorn, dat ook wel het VenetiŽ van Nederland wordt genoemd.

In het zuiden
Noord-Brabant en Limburg zijn de provincies die vallen onder het zuiden van Nederland. Je kunt hier genieten van wandelingen en fietstochten door prachtige bossen, maar ook heerlijk winkelen en terrashoppen in de bruisende steden. Zoals Breda, Den Bosch en Eindhoven. In Limburg kun je tevens je culinaire hart harder laten kloppen en genieten van heerlijke gerechten, maar ook lokale dranken. In het juiste seizoen kun je genieten van prachtige uitzichten van aspergevelden en wijngaarden.

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies links