top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van de Vlaamse Kust

België
top 10 bezienswaardigheden:

Antwerpen
Ardennen
België
Bergen
Brugge
Brussel
Dinant
Doornik
Durbuy
Genk
Gent
Hasselt
Ieper
Kortrijk
La-Roche-en-Ardenne
Leuven
Lier
Luik
Mechelen
Namen
Oostende
Spa
Verviers
Vlaamse kust
Vlaanderen
Wallonië

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Vlaamse Kust
reisadvies reisadvies België

... meer handige websites

 

De Vlaamse Kust is de kuststrook van België gelegen aan de Noordzee. Het is tevens de enige kuststrook die het land kent. Behalve de prachtige stranden heeft de kust van België meer te bieden. Er is namelijk ook veel cultuur, geschiedenis en een prachtige natuur te vinden. De meest bezochte en populaire badplaatsen zijn Knokke, Blankeberge, Middelkerke en Oostende. Naast de vele musea, watersporten, gezellige boulevards en heerlijke eetgelegenheden zijn er ook een aantal pretparken en zeeaquariums te vinden. De allerkleinsten vermaken zich natuurlijk het liefst in Plopsaland.

 


Top 10 bezienswaardigheden van de
Vlaamse Kust

bezienswaardigheid nummer 1 Knokke
In deze mondaine badplaats vind je de meest luxe stranden, winkels en casino’s. Vooral onder de Belgische ‘madammekes’ is het een veel bezochte kustplaats. Hier drinkt men Champagne op of aan het strand al dan niet onder het genot van een heerlijke maaltijd. Maar er is meer. Er zijn veel watersporten te beoefenen en aan de boulevard is ook vaak van alles te doen. Zo kun je trapauto’s huren en zo de buurt verkennen. Of stap in het boemeltreintje en rijd zo langs de promenade. Natuurliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan het nabijgelegen natuurreservaat 't Zwin.
www.mooistedorpjes.nl/belgie/belgische-kust/knokke
   
bezienswaardigheid nummer 2 Oostende
De heerlijke kust van Oostende heeft prachtige stranden te bieden en een mooie boulevard. Maar er is meer te doen. Bezoek bijvoorbeeld het prachtige Fort van Napoleon of wandel langs de Atlantikwall met daarlangs overblijfselen van onder andere kanonnen en bunkers. Qua musea heb je meerdere mogelijkheden. Zo is er het indrukwekkende Mu.Zee met zijn hedendaagse kunst of kun je in de haven het oude zeilschip ‘de Mercator’ bezoeken.
www.oostendevoorbeginners.nl
top 10 bezienswaardigheden van Oostende
   
bezienswaardigheid nummer 3 Blankeberge
Het lijkt alsof de toerist centraal staat in deze populaire badplaats. In de zomermaanden worden er zelfs toeristentreinen ingezet om de toeloop te verwerken. Het brede strand en de mooi pier trekken veel toeristen en dagjes mensen aan. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan het reptielenhuis Serpentarium met zijn slangen, schildpadden, leguanen en spinnen. Of breng je een bezoek aan het Sea Life Centre waar de onderwaterwereld centraal staat. In de stad zelf zijn een aantal historische bezienswaardigheden te vinden zoals het Belle Epoque Centrum, het oude stadhuis, een oud vissershuisje ‘huisje van Majutte’ en de Paravang in de haven waaronder je heerlijk kunt rusten en genieten van het bijzonder fraaie uitzicht.
www.mooistedorpjes.nl/belgie/belgische-kust/blankenberge
   
bezienswaardigheid nummer 4 De Panne
Tegenwoordig wordt deze badplaats wat vaker bezocht in combinatie met het vlakbij gelegen pretpark ‘Plopsaland’. Het is dan ook een ideale combinatie, gezien de afstand. Er is zelfs een tramverbinding gelegd om het nog makkelijker te maken. Daarnaast heb je in de Panne het prachtige natuurreservaat De Westhoek. Het park telt een kleine 340 hectare met daarin het Calmeynbos, Krakeelduinen, Oosthoekduinen, een prachtig strand en het natuureducatiecentrum De Nachtegaal. Als je op zoek bent naar meer actie, dan moet je zeker eens een ritje maken met een zeilauto op het strand.
www.strandzeilen.be
   
bezienswaardigheid nummer 5 Middelkerke
Het grootste strand van België is hier te vinden. Naast het vertier op het strand is er voldoende te beleven en te zien. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de ‘Dronkenput’. Hier wilde men een waterput creëren als watervoorziening voor de grote toestroom van toeristen. Al snel ging deze waterbak schuin hangen onder het gewicht. Hierdoor heb je het gevoel scheef te staan naast deze waterbak, wat een vreemd gewaarwording is. Er is ook een museum te bezoeken die geheel gewijd is aan een dagje aan zee. Zo zie je een reeks badkleding waarvan enkele hilarische exemplaren zijn. Of bekijk de verschillende architectuur en hoe deze veranderd is door de tijd. Het Kunsthistories museum is te vinden aan de Joseph Casselaan in Middelkerke. Het jaarlijkse stripfestival op de Zeedijk is een aanrader. Vele kunstenaars, tekenaars en andere liefhebbers zorgen er voor dat de striphelden tot leven komen. Natuurlijk ontbreken de beroemde Suske en Wiske hier niet.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Beaufort Beeldenpark aan Zee
Elk jaar vormt de Belgische kust zich tot een waanzinnig decor van uiteenlopende kunstobjecten. Elke badplaats vanaf Knokke tot aan de Panne maakt onderdeel uit van dit beeldenpark. Sommige exemplaren maken een lugubere indruk en andere zijn weer overweldigend in uiterlijk of omvang. Met behulp van een wandelgids wordt er een route uitgestippeld langs de vele Beaufort kunstwerken.
www.beaufort04.be
   
bezienswaardigheid nummer 7 ‘t Paelsteenveld
Omstreeks 1985 werd dit park in Bredene aangelegd om naast het strand meer te kunnen bieden aan de toeristen. Het is ook heerlijk om de rust van het park te kunnen bezoeken na een dagje aan het drukke strand. Het park beslaat ongeveer tien hectare. Hierin zijn ondermeer Dahliatuinen, een vlindertuin en biotoop en een promenade te vinden.
www.natuurenbos.be/nl-be/Domeinen/West-Vlaanderen/Paelsteenveld.aspx
   
bezienswaardigheid nummer 8 Japanse Tuin ‘Shin Kai Tei’
In het Koningspark te Oostende ligt deze schitterende Japanse tuin. Het staat symbool voor de geschiedenis tussen België en Japan. Al wandelend door deze tuin, welke aan de kust ligt, zul je verrast worden door de schoonheid en de verschillende landschappen die er gecreëerd zijn. Met name de als schildpad gevormde vijver is een plaatje om te zien.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Oostduinkerke
Waar andere badplaatsen bekend staan om hun vertier, is het in deze badplaats om zijn natuur. De Oostduinkerkse duinen hebben hier de overhand. Aan dit fraaie strand wordt nog altijd op een zeer ouderwetse manier garnalen gevangen, namelijk te paard. Het paard trekt hierbij een sleepnet achter zich aan in de branding. In het dorp zijn een aantal musea te vinden, waaronder het Nationaal Visserij Museum. Ook is er het Heemkundig museum Florishof te bezoeken, waar je een prima beeld krijg over het leven anno 1900.
www.navigomuseum.be/visserijmuseum.html
   
bezienswaardigheid nummer 10 Seafront Maritiem Themapark
In dit park zijn alle geheimen van de zee te ontdekken. Het vrij nieuwe complex is gesitueerd op de voormalige vismijn. Onder de mogelijkheden behoort het deelnemen aan een missie aan boord van de Russische duikboot ‘Foxtrot’. Of bezoek het lichtschip ‘West-hinder II’. Verder wordt er verteld over de geschiedenis van de vissers en het harde leven dat zij leidden.
www.seafront.be
   
 

Meer informatie over de Vlaamse Kust:

De Belgische Kust
Vlaamse Kust officiële site

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies