top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Gent

België
top 10 bezienswaardigheden:

Antwerpen
Ardennen
België
Bergen
Brugge
Brussel
Dinant
Doornik
Durbuy
Gent
Hasselt
Ieper
Kortrijk
La-Roche-en-Ardenne
Leuven
Lier
Luik
Mechelen
Namen
Oostende
Spa
Verviers
Vlaamse kust
Vlaanderen
Wallonië

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Gent
reisadvies reisadvies België

... meer handige websites

 

Gent is één van de leukste steden om te bezoeken in België. Minder stads dan Antwerpen en minder een openluchtmuseum dan Brugge. Gent is een sfeervolle stad waar de vroegere rijkdom nog steeds duidelijk zichtbaar is in de binnenstad. Niet voor niets is Gent populair onder Nederlandse toeristen als bestemming voor een dag of enkele dagen. Bezoekers komen vooral af op de vele cultuurhistorische gebouwen, musea en het sfeervolle uitgaansleven. Topevenement wordt gevormd door de Gentse Feesten, een traditioneel volksfeest dat stamt uit de negentiende eeuw en maar liefst tien dagen duurt. Deze feesten die in de zomer plaatsvinden vormen de topattractie van Gent. Omdat de Gentse Feesten slechts tijdelijk zijn en er zoveel te zien en te doen is in Gent, hebben we het niet in onze top 10 geplaatst.

Ontdek Gent op de fiets

Een ideale manier om Gent te leren kennen is tijdens een georganiseerde fietstour. Met een ervaren gids kun je tijdens een ontspannen fietstocht de stad Gent leren kennen en de belangrijkste bezienswaardigheden van Gent ontdekken. Reserveren is verplicht, maar annuleren of verzetten is gratis!

Bekijk de fietstours in Gent

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Gent

bezienswaardigheid nummer 1 Sint-Baafskathedraal
Deze historische stad Deze titelkerk van het bisdom Gent is een bezoekje waard. Deze kerk stamt uit de 14de eeuw. Daarvoor was het een Romaanse kerk uit de 12de eeuw. In de toren hangen maar liefst 7 luidklokken met een gewicht van 5500 kg. De kunst die in deze kerk te bewonderen is, is historisch zeer waardevol. Zo is er “De aanbidding van het Lam Gods” van Jan van Eyck uit 1432 te bewonderen en is er een hoogaltaar uit 1700 aanwezig. Het is dan ook niet mogelijk deze kunstschatten te fotograferen zonder toestemming van Rector Kanunnik Collin.
www.steden.net/belgie/gent/lam-gods/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Musea
In deze stad is het mogelijk om los te gaan in het bezoeken van musea. Het is dan ook handig om een 3-daagse museumpas aan te schaffen. Deze wordt aangeboden in de deelnemende musea, toeristische info punten, hotels, stadswinkel en Lijnwinkels. Tevens is deze pas te gebruiken voor de tram en bussen in de Gentse stadszone. De volgende musea en monumenten zijn aangesloten: Museum voor Schone Kunsten, S.M.A.K., Kunsthal Sint-Pietersabdij, De Wereld van Kina, Design museum Gent, MIAT, Het Huis van Alijn, Caermersklooster, Museum Dr. Guislain, Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen (universiteit Gent), Gravensteen, Sint-Baafskathedraal, Belfort en STAM - Stadsmuseum Gent
   
bezienswaardigheid nummer 3 Markten
Er zijn vele soorten markten in Gent te bezoeken. Zo is er de Vrijdagsmarkt, deze vindt plaats op één van de oudste pleinen van de stad op elke vrijdag. Vroeger werden op dit plein ook terechtstellingen uitgevoerd. Een laatste onthoofding vond plaats in 1822 met het mes van de guillotine. Eén van de oudste markten in Gent was de Oude Vismijn. Deze is op het Sint-Veerle plein met als kenmerk het poortgebouw. In 2010 is deze gerestaureerd en heringericht als horecazaak. Een andere voormalige markt is het Grote Vleeshuis. Hier werd een aantal jaar geleden geen vlees zoals in de middeleeuwen verkocht, maar groente en fruit. Sinds de restauratie van deze middeleeuwse markthal in de jaren ’90 wordt het gebouw gebruikt als promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten
   
bezienswaardigheid nummer 4 Korenlei en Graslei
De rivier de Leie biedt samen met de andere binnenwateren prachtige sfeerplaatjes op in Gent. Het populairste stuk is waar de Graslei en de Korenlei aan het water liggen. Hier staan een aantal prachtige panden waarvan een aantal uit de middeleeuwen stammen. Vanaf beide leien vertrekken ook diverse rondvaartboten. Bij aangenaam weer zijn de terrassen, met name op de Graslei, druk bezet. Lokale bevolking en toeristen zitten ook graag op de stenen randen aan en rondom het water. Vooral in de zomermaanden is het hier zeer sfeervol.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Nachtleven
Het bruisende nachtleven in clubs en discotheken vindt u op de Oude Beestenmarkt. U heeft de clubs hier voor het uitkiezen. In de Hot Club de Gand kunnen jazzliefhebbers terecht voor een heerlijk avondje uit. In het Zuidkwartier vindt u de Rosse Buurt. De Pieter Vanderdonckdoorgang wordt ook wel het Glazen Straatje genoemd.
www.steden.net/belgie/gent/hot-club-de-gant/
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Oude Dokken
Deze bruisende plek aan het water wordt tegenwoordig vaak gebruikt als podium voor concerten, films, expo en allerlei ander vertier. Er is ook een DOK kantine, DOK markt, DOK arena en een DOK strand. Verder wordt er gewerkt in deze industriehaven om er een woonwijk van te maken
www.dokgent.be
   
bezienswaardigheid nummer 7 Gids met koets en ruiter
Een andere bijzondere manier om met een gids op pad te gaan is per koets. Op deze rustgevende en ontspannen manier wordt u door Gent geleid en krijgt u alle ins en out te horen over de stad Gent. Het hele jaar door staan de paarden u op te wachten op het Sint-Baafsplein. Let op: tijdens de Gentse feesten rijden de koetsen niet.
www.koetsenvangent.be
   
bezienswaardigheid nummer 8 Gent vanaf een gehuurde sloep
Een wat meer decadente manier om Gent te leren kennen is vanuit het water in uw eigen gehuurde sloep. Zonder verstand van varen te hebben, kunt u na een korte instructie rondvaren in de wateren van Gent. In het bezit van een kaart en wat versnaperingen voor onderweg, vindt u de mooiste plekjes vanuit het water gezien.
www.yachtchartergent.com
   
bezienswaardigheid nummer 9 Vlaamse Opera
Deze opera is te vinden in de Schouwburgstraat 3 in Gent. Deze zeer luxe opera is in de afgelopen 150 jaar diverse keren verbouwd en gewijzigd met decoratie. Desondanks heeft altijd zijn alure weten te behouden. Alleen al de enorme grote kroonluchter in de theaterzaal, met een diameter van 3 meter, is het bezoeken van deze Opera al waard. Vandaag de dag biedt de zaal 1002 zitplaatsen. Door zijn omvang en aanbod biedt deze opera werkgelegenheid voor ongeveer 250 mensen
www.vlaamseopera.be
   
bezienswaardigheid nummer 10 Belfort
De 95 meter hoge belforttoren is de middelste van de Gentse torenrij. De toren stamt uit het jaar 1380 en heeft boven op de punt een draak staan die over de stad waakt. Tegen betaling kun je de trappen van het belfort beklimmen waarna je een prachtig uitzicht over Gent hebt.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Gent. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Gent. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Gent:

Gent in één dag
Gent informatie
Gent informatie
Gent informatie
Gent startpagina
Gent voor beginners
bijzondere plaatsen in Gent
waar overnachten in Gent

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies