top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Brugge

België
top 10 bezienswaardigheden:

Antwerpen
Ardennen
België
Bergen
Brugge
Brussel
Dinant
Doornik
Durbuy
Gent
Hasselt
Ieper
Kortrijk
La-Roche-en-Ardenne
Leuven
Luik
Mechelen
Namen
Oostende
Spa
Verviers
Vlaamse kust
Vlaanderen
Wallonië

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Brugge
reisadvies reisadvies België

... meer handige websites

 

De prachtige binnenstad van BruggeDe Middeleeuwse stad Brugge behoort tot de meest bezochte plaatsen in België. De historische stad heeft veel cultureel erfgoed waardoor toeristen uit zowel binnen- als buitenland de stad massaal bezoeken. Niet voor niets dat de historische binnenstad van Brugge in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Wie het centrum van Brugge bezoekt zal opvallen dat de binnenstad haar uitstraling voor een zeer groot deel heeft weten te behouden. De moderne tijd is hier op een mooie manier samengevloeid met de oude gebouwen, straten en pleinen. Brugge is echter meer dan alleen een verzameling mooie gebouwen, pleinen en straten. Het is bovenal een stad waar het Bourgondische leven nog steeds een belangrijke plaats inneemt. Zoals het een goed Bourgondiër betaamd kun je in Brugge volop genieten van heerlijke spijzen en dranken. Voor liefhebbers van chocolade is Brugge helemaal een walhalla. Je kunt hier heerlijke chocoladeproducten kopen van meer dan vijftig lokale chocolatiers!

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Brugge

bezienswaardigheid nummer 1 Prinselijk Begijnhof
Dit Begijnhof bestaat voornamelijk uit wit geschilderde kleine huisjes uit de 17de en 18de eeuw. Dit hof is alleen bereikbaar via de Wijngaardbrug. Op huisnummer 1 is een museum waar je kan zien hoe ze vroeger rond de 17de eeuw in deze huisjes leefden. Tegenwoordig wonen er de zusters van de Orde van St. -Benedictus. Het ligt aan een mooi meertje (Minnewater) waar prachtige witte zwanen rondzwemmen.
www.steden.net/belgie/brugge/prinselijk-begijnhof-ten-wijngaerde/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Rondvaart
Brugge wordt ook wel het “Venetië van het noorden” genoemd. Dit is te danken aan de kleine kanaaltjes (Brugse reien genoemd) die door de stad lopen met de meest mooie en romantische bruggen er over. Een rondvaart door deze “aderen” van Brugge, is dan ook een zeer populaire attractie. In een boottocht van ongeveer een half uur zijn de meest mooie plekjes van Brugge van een geheel andere zijde te bewonderen. Dagelijks op vijf verschillende plaatsen op te stappen van 10.00 tot 18.00 uur.
www.steden.net/belgie/brugge/rondvaart/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Brugge anno 1468
In een imposante kerk wordt u mee terug in de tijd genomen naar het jaar 1468. Tijdens een bourgondisch diner bent u getuige van een middeleeuws spektakel. Narren, valkeniers en ridders komen voorbij en verzorgen voor u een historische gezellige avond.
www.celebrations-entertainment.be
   
bezienswaardigheid nummer 4 Halve Maan
Deze bijzondere naam behoort tot dé familiebierbrouwerij van Brugge. Hier wordt het enige echte in Brugge gebrouwen bier gemaakt. Deze brouwerij aan het Waldplein ligt in het historische centrum van Brugge. In het schitterende pand zit ook een museum met als kers op het toetje, een panoramisch uitzicht over Brugge.
www.halvemaan.be
   
bezienswaardigheid nummer 5 Concertgebouw Brugge
Dit bijzondere concertgebouw, ontworpen door architecten Paul Robbrecht en Hilde Daem, is gerealiseerd in het project ‘Brugge 2002’. Het doel was om de culturele hoofdstad van Europa te worden. De akoestiek van dit gebouw is fenomenaal. Het concertgebouw is een zeer mooi centrum waar de internationale muziek- en podiumkunsten kunnen worden vertoond. Ook is er ruimte voor beeldende kunst en multimedia.
www.concertgebouw.be
   

   
bezienswaardigheid nummer 6 The Chocolate Museum
Choco Story is een museum geheel gewijd aan chocolade en de geschiedenis ervan. Zelfs een gesprek met een echte chocolade-expert is mogelijk. Het museum zit in een pand, dat eerder in gebruik was als wijnhandel. Dit huis ‘de Croon’ dateert uit 1480.
www.choco-story.be
   
bezienswaardigheid nummer 7 Hotels
Deze stad staat bekend als zeer historisch, romantisch en grotendeels autovrij in de binnenstad. Je vindt er veel bruggetjes over kanalen, oude gevels en smalle straatjes. Er zijn wel 100 hotels te vinden die plaats bieden aan zo’n 6.600 bedden. Verder zijn er ook nog eens ongeveer 1.100 bedden in jeugdherbergen te vinden. Omdat Brugge een toch wel zeer aantrekkelijke toeristische bestemming is, is het aan te raden goed rond te kijken voor een leuk hotel met aantrekkelijke prijs.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Segway tours
Een andere manier om Brugge te ontdekken is met een Segway. Dit is een ervaring op wieltjes. Dit zelfstabiliserend toestel met twee wielen bestuurt u staande. Doormiddel van het stuur naar voor of achter te bewegen gaat u die richting op. U gaat met een gids op pad proeft op een zeer originele wijze de stadssfeer van Brugge
www.segwaybrugge.be
   
bezienswaardigheid nummer 9 Museum Salvador Dalí
Veel van deze surrealistische kunstenaar is te bewonderen in het Brugse kunstencentrum Oud Sint-Jan. Doordat Inter-Art veel collecties en expertise heeft kunnen opbouwen, is er een permanent Museum-Gallery Xpo geopend van Salvador Dalí met een heus Dalíaans spektakelruimte. De collecties zijn permanent aanwezig, maar kunnen in de loop van jaren gewijzigd worden.
www.dali-interart.be
   
bezienswaardigheid nummer 10 Belfort (toren)
Deze middeleeuwse toren, heeft elk uur een klokkenspel van zo’n 47 klokken. Deze stadstoren, die vroeger werd gebruikt voor onder meer als uitkijk, is voor drie euro per persoon te beklimmen en geeft u een mooi uitzicht over Brugge.
www.steden.net/belgie/brugge/belfort/
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Brugge. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Brugge. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Brugge:

Brugge in één dag
Brugge informatie
Brugge informatie
Brugge informatie
Brugge startpagina
Brugge voor beginners
bijzondere plaatsen in Brugge
goedkoop naar Brugge

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies