top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Brugge

België
top 10 bezienswaardigheden:

Antwerpen
Ardennen
België
Bergen
Brugge
Brussel
Dinant
Doornik
Durbuy
Gent
Hasselt
Ieper
Kortrijk
La-Roche-en-Ardenne
Leuven
Lier
Luik
Mechelen
Namen
Oostende
Spa
Verviers
Vlaamse kust
Vlaanderen
Wallonië

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Brugge
reisadvies reisadvies België

... meer handige websites

 

De prachtige binnenstad van BruggeDe Middeleeuwse stad Brugge behoort tot de meest bezochte plaatsen in België. De historische stad heeft veel cultureel erfgoed waardoor toeristen uit zowel binnen- als buitenland de stad massaal bezoeken. Niet voor niets dat de historische binnenstad van Brugge in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Wie het centrum van Brugge bezoekt zal opvallen dat de binnenstad haar uitstraling voor een zeer groot deel heeft weten te behouden. De moderne tijd is hier op een mooie manier samengevloeid met de oude gebouwen, straten en pleinen. Brugge is echter meer dan alleen een verzameling mooie gebouwen, pleinen en straten. Het is bovenal een stad waar het Bourgondische leven nog steeds een belangrijke plaats inneemt. Zoals het een goed Bourgondiër betaamd kun je in Brugge volop genieten van heerlijke spijzen en dranken. Voor liefhebbers van chocolade is Brugge helemaal een walhalla. Je kunt hier heerlijke chocoladeproducten kopen van meer dan vijftig lokale chocolatiers!
Ontdek Brugge op de fiets

Wil je op een gezonde en leuke manier kennismaken met Brugge? Tijdens een fietstour door Brugge ontdek je de hoogtepunten van de stad en vertelt de gids je alles over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Je kunt aan een groepstour door Brugge deelnemen of een privéfietstour boeken. Reserveren is verplicht, maar annuleren of verzetten is gratis! Deze tour wordt aangeboden door Baja Bikes; dé fietstour specialist.

Bekijk de fietstours in Brugge

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Brugge

bezienswaardigheid nummer 1 Prinselijk Begijnhof
Dit Begijnhof bestaat voornamelijk uit wit geschilderde kleine huisjes uit de 17de en 18de eeuw. Dit hof is alleen bereikbaar via de Wijngaardbrug. Op huisnummer 1 is een museum waar je kan zien hoe ze vroeger rond de 17de eeuw in deze huisjes leefden. Tegenwoordig wonen er de zusters van de Orde van St. -Benedictus. Het ligt aan een mooi meertje (Minnewater) waar prachtige witte zwanen rondzwemmen.
www.steden.net/belgie/brugge/prinselijk-begijnhof-ten-wijngaerde/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Rondvaart
Brugge wordt ook wel het “Venetië van het noorden” genoemd. Dit is te danken aan de kleine kanaaltjes (Brugse reien genoemd) die door de stad lopen met de meest mooie en romantische bruggen er over. Een rondvaart door deze “aderen” van Brugge, is dan ook een zeer populaire attractie. In een boottocht van ongeveer een half uur zijn de meest mooie plekjes van Brugge van een geheel andere zijde te bewonderen. Dagelijks op vijf verschillende plaatsen op te stappen van 10.00 tot 18.00 uur.
www.steden.net/belgie/brugge/rondvaart/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Historium
Aan de Grote Markt ligt een prachtig museum: het Historium. Dit historisch museum neemt je op interactieve wijze mee naar het Brugge in de Gouden Eeuw. De manier waarop ze dat doen is zo indrukwekkend, dat je het gevoel hebt er zelf bij te zijn. Aan het einde van je bezoek kun je nog een goede pint drinken in het Duvelorium of kun je vanaf het panoramaterras genieten van een fraai uitzicht over het mooiste plein van Brugge.
www.historium.be
   
bezienswaardigheid nummer 4 Halve Maan
Deze bijzondere naam behoort tot dé familiebierbrouwerij van Brugge. Hier wordt het enige echte in Brugge gebrouwen bier gemaakt. Deze brouwerij aan het Waldplein ligt in het historische centrum van Brugge. In het schitterende pand zit ook een museum met als kers op het toetje, een panoramisch uitzicht over Brugge.
www.halvemaan.be
   
bezienswaardigheid nummer 5 Museum Salvador Dalí
Veel van deze surrealistische kunstenaar is te bewonderen in het Brugse kunstencentrum Oud Sint-Jan. Doordat Inter-Art veel collecties en expertise heeft kunnen opbouwen, is er een permanent Museum-Gallery Xpo geopend van Salvador Dalí met een heus Dalíaans spektakelruimte. De collecties zijn permanent aanwezig, maar kunnen in de loop van jaren gewijzigd worden.
www.dali-interart.be
   

   
bezienswaardigheid nummer 6 Groeningemuseum
Wie van de schone kunsten houdt die kan in Brugge terecht in het Groeningemuseum. Het museum heeft een uitgebreide collectie van Belgische en specifiek ook Vlaamse schilderkunst. Je kunt hier genieten van zes eeuwen aan kunstgeschiedenis van de lage landen. Zo zijn er werken te zien van Jheronimus Bosch, Albert Cuyp, Jan Provoost en Jan van Eyk.
www.visitbruges.be/nl/groeningemuseum
   
bezienswaardigheid nummer 7 Belfort
Deze middeleeuwse toren, heeft elk uur een klokkenspel van zo’n 47 klokken. Deze stadstoren, die vroeger werd gebruikt voor onder meer als uitkijk, is voor tegen betaling te beklimmen en geeft u een mooi uitzicht over Brugge. Het is een flinke klim: je moet 366 treden omhoog vooraleer je van het uitzicht kunt genieten.
www.steden.net/belgie/brugge/belfort/
   
bezienswaardigheid nummer 8 Basiliek van het Heilig Bloed
Aan de prachtige Burg staat de Basiliek van het Heilig Bloed. Deze Rooms-katholieke basiliek is enorm fraai gedecoreerd van binnen. Het belangrijkste stuk is de reliekschrijn van het Heilig Bloed. Jaarlijks vormt het reliek het middelpunt van de Heilig Bloedprocessie die met Hemelvaartsdag gehouden wordt. Deze dag is het enorm druk rond en in de basiliek.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Concertgebouw Brugge
Dit bijzondere concertgebouw, ontworpen door architecten Paul Robbrecht en Hilde Daem, is gerealiseerd in het project ‘Brugge 2002’. Het doel was om de culturele hoofdstad van Europa te worden. De akoestiek van dit gebouw is fenomenaal. Het concertgebouw is een zeer mooi centrum waar de internationale muziek- en podiumkunsten kunnen worden vertoond. Ook is er ruimte voor beeldende kunst en multimedia.
www.concertgebouw.be
   
bezienswaardigheid nummer 10 Brugge anno 1468
In een imposante kerk wordt u mee terug in de tijd genomen naar het jaar 1468. Tijdens een bourgondisch diner bent u getuige van een middeleeuws spektakel. Narren, valkeniers en ridders komen voorbij en verzorgen voor u een historische gezellige avond.
www.celebrations-entertainment.be
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Brugge. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Brugge. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Brugge:

Brugge in één dag
Brugge informatie
Brugge informatie
Brugge informatie
Brugge voor beginners
bijzondere plaatsen in Brugge
waar overnachten in Brugge

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies