top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Antwerpen

België
top 10 bezienswaardigheden:

Antwerpen
Ardennen
België
Bergen
Brugge
Brussel
Dinant
Doornik
Durbuy
Gent
Hasselt
Ieper
Kortrijk
La-Roche-en-Ardenne
Leuven
Luik
Mechelen
Namen
Oostende
Spa
Verviers
Vlaamse kust
Vlaanderen
Wallonië

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Antwerpen
reisadvies reisadvies België

... meer handige websites

 

Antwerpen - Grote MarktAntwerpen is al jarenlang één van de topbestemmingen voor een stedentrip onder Nederlandse toeristen. Al jarenlang komen Nederlanders naar deze historische stad aan de Schelde om uit te gaan, te winkelen en om te genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft. De grootste trekpleister vormt de historische binnenstad. Op eeuwenoude pleinen zoals de Grote Markt kun je hier volop genieten van een heerlijke Belgische pint. Winkelliefhebbers kunnen helemaal los gaan in de veel winkelgebieden die Antwerpen telt. Niet voor niets geldt Antwerpen als dé winkelstad van de Benelux. In de maand december is het het drukst in Antwerpen als zowel Nederlanders als Belgen massaal afkomen op de Kerstmarkt van Antwerpen en alle andere feestelijkheden rondom Kerst in Antwerpen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Antwerpen

bezienswaardigheid nummer 1 Oude binnenstad
Vrijwel iedere bezoeker die naar Antwerpen komt zal terecht komen in de historische binnenstad, waar je vooral winkels, restaurants en bars aan zult treffen. Een aanrader is om met een gids een wandeltocht door historisch Antwerpen te maken, waarbij je langs bezienswaardigheden zoals het Steen, de Bourla en de Grote Markt zult komen. De binnenstad van Antwerpen kent veel prachtige plekjes die niet altijd eenvoudig vindbaar zijn. Wie de stad eens van een andere kant wil zien kan een ruienwandeling van drie uur onder de grond maken.
   
bezienswaardigheid nummer 2 MAS
Dit in 2011 geopende museum heeft een permanente tentoonstelling die overgebracht is uit het voormalige Volkenkundemuseum en het Scheepvaartmuseum. Op de tweede verdieping is er plaats voor een tijdelijke collectie, die twee maal per jaar wisselt. Het uitzicht vanaf het panoramadak over Antwerpen (gratis) is het beste wat je in de stad zult vinden.
www.mas.be
   
bezienswaardigheid nummer 3 Winkelen
Het gros van de Antwerpen bezoekers komt om te winkelen in de vele winkelstraten die Antwerpen rijk is. De Meir, de grootste en bekendste winkelstraat van Antwerpen, is tegenwoordig vooral een verzameling van filialen van ketens zoals Esprit, Blokker en C&A. Als je enkele meters van de Meir afwijkt dan stap je zo de winkelstraten in waar je nog wel een groot aantal kleinere winkels ziet. Hier kun je streekproducten kopen zoals chocolade en kantwerk, maar ook shoppen in luxe boetieks zoals van Louis Vuitton, Gucci en Jimmy Choo. Houd er rekening mee dat de winkels ‘s avonds gesloten zijn in Antwerpen en dat ook het aantal koopzondagen zeer beperkt is.
www.allesoverantwerpen.nl/shopping
www.steden.net/belgie/antwerpen/winkelen-in-antwerpen/
   
bezienswaardigheid nummer 4 Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
Prachtige kerk die haar oorsprong vind in de veertiende eeuw. Het 123 meter hoge bouwwerk is het middelpunt van de oude binnenstad van Antwerpen. De buitenkant van de kathedraal is prachtig als decor op foto’s, maar als je in Antwerpen bent moet je zeker ook de binnenkant bekijken, waar prachtige beelden en fresco’s getoond worden alsmede een aantal werken van de beroemde schilder Peter Paul Rubens.
www.dekathedraal.be
   
bezienswaardigheid nummer 5 Musea
Antwerpen telt een groot aantal musea die de moeite waard zijn. Het Museum aan de Stroom is al genoemd, maar Antwerpen kent een aantal zeer goed bezochte musea zoals het Middelheimmuseum, het Etnografisch Museum, het Museum Plantin-Moretus en het Rubenshuis, waar de beroemde kunstenaar Peter Paul Rubens vroeger woonde en werkte. Zeker ook de moeite waard is het in Het Zuid gelegen Koninkrijk Museum voor Schone Kunsten. Dit museum geeft een compleet overzicht van de artistieke prestaties van Vlaamse kunstenaars. Het ModeMuseum in de Nationalestraat is het kloppend hart van Antwerpen als modehoofdstad van België.
Tip: Met de Antwerpen City Card kun je binnen 48 uur alle Antwerpse musea en monumentale kerken gratis bezoeken. Tevens krijg je korting op allerlei attracties.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Centraal Station
Volgens ons één van de mooiste stationsgebouwen van Europa is Antwerpen-Centraal. Na een zeer grootscheepse verbouwing waarin het historische station omgebouwd is van een kopstation naar een treinstation met doorgaande sporen is er een gebouw ontstaan die een architectonisch hoogstandje geworden is. De mix van een imposant stenen stationsgebouw met een enorme glazen koepel en nieuwe moderne perrons verdeeld over verschillende niveau’s maken van Antwerpen-Centraal een bezienswaardigheid op zich.
www.allesoverantwerpen.nl/zien-en-doen/gebouwen/centraalstation.htm
   
bezienswaardigheid nummer 7 Schelde
Rivier de Schelde ontspringt in Noord-Frankrijk en stroomt langs Antwerpen naar de Noordzee. Het feit dat Antwerpen al eeuwenlang een belangrijke stad is binnen de wereldhandel en logistiek dankt het enkel en alleen aan de ligging aan de Schelde. Voor toeristen betekent de Schelde de mogelijkheid om een rondvaart te maken langs de Scheldekaaien en door de beroemde Antwerpen van Antwerpen. Wie wil kan op diverse locaties zoals het Zuiderterras eten aan het water. Een plek die door toeristen vaak niet ontdekt wordt is het strand van Sint Anneke, gelegen op de linkeroever van Antwerpen. Hier kun je zonnen, wandelen en een koude pint of lekker glaasje wijn pakken. Zwemmen in de Schelde is gevaarlijk, dus verboden.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Uitgaan
Antwerpen kent een levendig uitgaansleven. Al eeuwenlang komen mensen van heinde en verre om zich in het avond- en nachtleven van Antwerpen te storten. Naast een groot aantal typische buurtkroegen en bruine cafés kun je je in Antwerpen prima vermaken in populaire clubs zoals Café D’Anvers en Noxx. Filmliefhebbers kunnen bijna niet om megabioscoop Metropolis heen. Dit 24 zalen tellende complex behoort wat betreft beeld en geluid tot de absolute top op het gebied van bioscopen. Voor een hapje en drankje kun je terecht in de horecagelegenheden die direct bij de cinema liggen.
www.antwerpenvoorbeginners.nl/uitgaan.htm
   
bezienswaardigheid nummer 9 Belle Epoque wijk
Het gebied tussen treinstation Berchem en de wijk Dageraad wordt door Antwerpenaren de Belle Epoque-wijk genoemd. Dit gebied is de moeite waard om door heen te wandelen of te fietsen, zonder dat er specifiek gebouwen zijn die er uit springen. De hele sfeer die deze wijk oproept is anders dan de rest van Antwerpen en wordt door weinig toeristen ontdekt. Sluit de wandeltocht af met een pintje op de Dageraadplaats.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Vreemdelingenmarkt
De meeste Nederlanders kennen de Vogelenmarkt (ook vaak Vogeltjesmarkt genoemd). Op zaterdag wordt op dezelfde locatie de Vreemdelingenmarkt genoemd, waar het vooral buitenlandse waren zijn die aangeboden worden. Veel kraampjes met heerlijke lekkernijen uit Italië, Frankrijk, Turkije en andere landen. Verder kun je hier ook genieten van champagne met oesters.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Antwerpen. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Antwerpen. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Antwerpen:

5x zien & doen in Antwerpen
alles over Antwerpen
Antwerpen in één dag
Antwerpen informatie
Antwerpen toerisme
Antwerpen top 10
Antwerpen voor beginners
bijzondere plaatsen in Antwerpen
waar overnachten in Antwerpen

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies