top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van AustraliŽ

AustraliŽ
top 10 bezienswaardigheden:

Adelaide
AustraliŽ
Melbourne
Perth
Sydney

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo AustraliŽ
reisadvies reisadvies AustraliŽ

... meer handige websites

 

AustraliŽ bezienswaardigheden top 10Het veelzijdige en ruim bemeten landschap van AustraliŽ, is uitermate geschikt voor een avontuurlijke vakantie ĎDown Underí. De meeste toeristen zullen na een vlucht van minstens twintig uur aankomen op de luchthaven van Sydney of Melbourne om er vervolgens enkele dagen te wennen aan de tijdszone. Of je nu met een camper, een SUV of al backpackend door AustraliŽ trekt, de veelzijdigheid zal je zeker verrassen. Sinds de ontdekking door Willem Jansz aan het begin van zeventiende eeuw is er nogal wat veranderd in AustraliŽ. Niet alleen de natuur is er indrukwekkend, ook steden als Melbourne, Canberra, Sydney, Perth en Darwin hebben ieder hun eigen kwaliteiten. AustraliŽ is een land met een lange geschiedenis van aboriginals en waarin zowel woestijnen, regenwouden, grasvlakten, bergen, dalen en savanne het landschap vullen. Hierbij horen ook uiteenlopende temperaturen, diersoorten en huisvestingen. Enige voorbereiding voor je vakantie is dan ook geen overbodige luxe.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
AustraliŽ

bezienswaardigheid nummer 1 Groot BarriŤrerif
De kleurrijke onderwaterwereld van AustraliŽ staat bekend als Great BarriŤrerif. Dit grootste koraalrif ter wereld is zeker onder de duikers erg populair. Maar ook als niet duiker kun je het koraal en vele vissoorten bewonderen middels een boottocht. Het Groot BarriŤrerif ligt aan de noordoostelijke kust van AustraliŽ vlakbij Queensland. Het bestaat uit zoín vierhonderd soorten koraal, ruim vijftienhonderd vissoorten, honderden eilanden en duizenden weekdiersoorten. Als oppervlakte telt het Groot Barriererif ruim twee-honderd-vijftien-duizend vierkante kilometer. Een zeer uitgestrekt natuurgebied wat zelfs vanuit de ruimte te zien is. De meest bekende duiklocaties zijn Ribbon Reefs, SS Yongala, Osrpey Reef en Detached Reef. Het gehele ecosysteem van Great Barriererif en de omgeving staat sinds 1981 genoteerd in de lijst van Unescoís werelderfgoederen.
www.greatbarrierreef.org
   
bezienswaardigheid nummer 2 Nationaal park Uluru-Kata Tjuta
De spectaculaire rood gekleurde rotsen van Nationaal Park Uluru-Kata Tjuta zijn een symbool voor de regio die ook wel bekend staat als het rode centrum ĎRed Centerí. De enorme monoliet ĎUluruí (ook bekend als Ayers Rock) springt er behoorlijk uit. Mede dankzij het de hoge concentratie ijzer en het oxideren hiervan, zorgt voor de typische roestbruine/rode kleur. Het Uluru-Kata Tjuta National Park is tevens een park waar je prachtige wandelingen kunt maken, vogels kunt spotten, een cultureel centrum kunt bezoeken of waar je met echte park rangers spannende tochten af kunt leggen. En de zonís op- en ondergangen kunnen voor altijd een mooie herinnering blijven aan de schitterende omgeving van Uluru-Kata Tjuta.
www.parksaustralia.gov.au/uluru
   
bezienswaardigheid nummer 3 Sydney
De skyline van Sydney staat symbool voor de stad. Met name het Sydney Opera House is erg herkenbaar. Het ontwerp is afkomstig van de Deense architect JÝrn Utzon. Het werd in het jaar 1973 geopend door koningin Elizabeth II. De Australische stad Sydney is de oudste en grootste stad van het land. Waar ooit Aboriginal stammen leefden prijken nu hoge wolkenkrabbers, innovatieve bouwwerken en sfeervolle stadsparken. Vooral de Darling Harbour is een geliefde plek in Sydney. Het uitgaansleven alsmede het winkelgebied rondom Harbourside Shopping Center mag dagelijks op veel belangstelling rekenen. Bezienswaardigheden als de Sydney Harbour Bridge, Bondi Beach, the Royal Botanic Gardens, Taonga Zoo, the Art Gallery en the Museum of Contemporary Art zorgen voor een prettige afwisseling tussen kunst, cultuur en architectuur.
www.top10bezienswaardigheden.nl/australie/sydney.htm
   
bezienswaardigheid nummer 4 Whitsundayeilanden
De prachtige witte stranden van de archipel Whitsundayeilanden zijn een lust voor het oog. De archipel aan de kust bij Queensland bestaat uit de eilanden als Hamilton Island, Dent Island, Hayman Island en Hook Island. Ze zijn allen samengevoegd tot het Whitsunday Island National Park. Het is een rustige omgeving waar schildpadden in alle rust hun eieren op het strand kunnen leggen. In de directe omgeving ligt het bekende Great BarriŤre Reef. Het meest bekende strand van de Whitsundayeilanden is de zeven kilometer tellende Whitehaven Beach.
www.nprsr.qld.gov.au/parks/parks-whitsundays/culture.html
   
bezienswaardigheid nummer 5 Nationaal park Kakadu
In het noorden van AustraliŽ ligt het nationale park Kakadu. Het bijna twintig-duizend vierkante kilometer tellende park staat zelfs twee keer genoteerd op de werelderfgoedlijst van Unesco. Dit is mede om aboriginals cultuur en om de overweldigende natuur. Het parkoppervlak is gevuld met regelmatig nat drasland, graslandschappen, watervallen, rivieren en rotsgebieden. Tijdens het regenseizoen zijn grote delen nagenoeg onbegaanbaar. De geschiedenis van het park brengt je terug naar de prehistorie en de aboriginals, waarvan er nog enkele in het park wonen. Maar ook krokodillen, ooievaars, zeearenden en waterbuffels worden tot de inwoners gerekend. Middels een georganiseerde tocht komen alle topattracties van het nationaal park Kakadu uitvoerig aan bod. www.travelnt.com/en/kakadu
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Great Ocean Road
Eťn van de meest fantastische routes in AustraliŽ bevindt zich aan de zuidkust ten westen van Melbourne. De route voert je langs plekken als Tower Hill, kleine nostalgische dorpen als Port Fairy en Robe, indrukwekkende natuurgebieden, ruwe kustlijnen, boerderijen, wijnhuizen en andere activiteiten. De tocht begint meestal bij Melbourne en eindigt in Adelaide. Voor de liefhebbers is er ook een Great Ocean Walk.
www.visitgreatoceanroad.org.au
   
bezienswaardigheid nummer 7 Australische dwangarbeiders kolonies
Tijdens de achttiende en negentiende eeuw zijn er op verschillende plekken in AustraliŽ strafkolonies opgericht. De dwangarbeiders werden hier gevangen gehouden en moesten meewerken aan de opbouw van de kolonie. Restanten van dit deel uit de geschiedenis zijn zichtbaar bij ĎCoal Mines Historic Siteí vlakbij Saltwater River in TasmaniŽ. En ook de boerderij Woolmers Estate in Longford en Fremantle Prison in Fremantle zijn uitstekende voorbeeld.
www.fremantleprison.com.au/visit-us/
   
bezienswaardigheid nummer 8 Melbourne
De Australische stad Melbourne in de deelstaat Victoria, is bij uitstek zeer geschikt als beginpunt voor een reis door AustraliŽ. De stad werd omstreeks 1835 gesticht door kolonisten en is inmiddels uitgegroeid tot de multiculturele hoofdstad van het land. Melbourne leent zich uitstekend voor een dagje shoppen, een bezoek aan de Melbourne Zoo of de Royal Botanic Gardens. Maar ook qua architectuur heeft Melbourne het ťťn en ander te bieden. Het Royal Exhibition Building, Eureka Tower of de Shrine of Remembrance zijn uitstekende voorbeelden van de diversiteit. Even bijkomen doe je vervolgens aan het heerlijke strand van Melbourne.
www.top10bezienswaardigheden.nl/australie/melbourne.htm
   
bezienswaardigheid nummer 9 Shark Bay
Haaien en AustraliŽ zijn al meerdere keren in deze combinatie in het nieuws geweest. Shark Bay doet zijn naam hier dan ook echt eer aan. Shark Bay is een westelijk gelegen baai in AustraliŽ met een grote populatie van zeedieren, waaronder haaien. Het inmiddels beschermde natuurgebied telt meer dan een miljoen hectaren. Hierin leven zeekoeien, dolfijnen, roggen, haaien, reptielen en vele vogelsoorten. Ook de grootste haaiensoort, de walvishaai, wordt hier regelmatig gezien. Shark Bay is ook het grootste gebied met verschillende soorten zeegras. Dit vormt vervolgens weer de basis voor voedselketen in Shark Bay.
www.sharkbay.org.au
   
bezienswaardigheid nummer 10 Fraser Island
Voor vogelspotters en strandliefhebbers is Fraser Island een top bestemming. Het Australische eiland ligt voor de oostkust bij Hervey Bay, waarvandaan een ferry je naar Hook Point brengt. Fraser Island bestaat voornamelijk uit strand, zand en duinen waar uiteenlopende vogelsoorten graag broeden. Het kraak heldere water van Lake Wabby, Lake McKenzie of Eli Creek nodigt je uit om te zwemmen of te snorkelen. Met een jeep kun je vervolgens het eiland rondrijden op zoek naar avontuur. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de rotsformaties die beter bekend staan als ĎThe Cathedralsí. Liefhebbers kunnen er met een speciale vergunning zelf kamperen. Fraser Island is onderdeel van Unescoís werelderfgoederen.
www.visitfrasercoast.com/destinations/fraser-island
   
 

Rondreis AustraliŽ

Wil je zoveel mogelijk zien van AustraliŽ? Dan is een rondreis door AustraliŽ een ideale manier om dit prachtige land te ontdekken. De meeste rondreizen brengen je langs de belangrijkste bezienswaardigheden, waardoor jouw AustraliŽ vakantie een onvergetelijke belevenis wordt.

Meer informatie over AustraliŽ:

AustraliŽ informatie
AustraliŽ startpagina
AustraliŽ zonkalender
winterzon in AustraliŽ

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies