top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Antigua en Barbuda

Antigua en Barbuda
top 10 bezienswaardigheden:

Antigua en Barbuda

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Antigua en Barbuda
reisadvies reisadvies Antigua en Barbuda

... meer handige websites

 

De eilanden Antigua en Barbuda in de Caribische Zee bieden elk iets anders. Antigua staat bekend om zijn prachtige havens, de zeilwedstrijden, watersporten en zijn nationale park. De steden en dorpen zijn wat drukker dan op het buureiland. Dat komt ook omdat de meeste bezienswaardigheden op dit eiland te vinden zijn. Op het naast gelegen eiland Barbuda heerst vooral rust, roze zandstranden en veel vogels. Hier en daar zijn wat historische bezienswaardigheden en de ruige kust biedt geheime grotten die liggen te wachten om ontdekt te worden.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Antigua en Barbuda

bezienswaardigheid nummer 1 Museum of Antigua and Barbuda
In 1985 werd dit museum in St. Johnís geopend. Het gebouw en de voorwerpen vertellen over de geschiedenis en het cultureel erfgoed van hun land. Regelmatig worden er verschillende tentoonstellingen georganiseerd. Ook is er een bibliotheek en museumwinkel te vinden. 
   
bezienswaardigheid nummer 2 Fort James in St. Johnís
Aan de ingang van de haven van St. John staat dit fort wat de stad moest beschermen tegen aanvallen van buiten. Het werd in het begin van de 16de eeuw gebouwd. Doordat het op een heuvel ligt, heeft het een bijzonder uitzicht over de haven en het noordwestelijke deel van de stad. De kanonnen zijn nog goed bewaard gebleven.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Bettyís Hope
Omstreeks 1650 werd deze plantage opgericht als suikerplantage. Het succes van deze plantage heeft voor veel ontwikkeling op het eiland gezorgd. De aanwezige molens werden gebruikt om het suikerriet te malen. Nu vandaag is het belangrijk monumentaal erfgoed wat goed bewaard moet blijven. Een van de twee molens is gerestaureerd zodat er regelmatig demonstraties kunnen worden gegeven. Vroeger zouden hier wel honderd van zulke molens hebben gestaan.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Devilís Bridge
Aan de Atlantische kust bij Indian Town Point is een natuurlijk boog van een rots te vinden. Een soort gelijke boog was altijd een bezienswaardigheid op een ander Caribisch eiland, namelijk Aruba. Helaas is deze ingestort. Dit natuurfenomeen op Antigua is nog altijd in tact. Deze brug is onderdeel van het Devilís Bridge National Park, waar het jaarlijkse Kite Festival wordt gehouden.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Half Moon Bay
Als je sport en ontspanning op het strand wilt combineren, moet je zeker deze plek bezoeken. Het strand is namelijk opgedeeld in twee stukken. Het ene deel van deze halve maanvormige plaats heeft een onstuimige branding wat ideaal is voor surfers en de andere kant is vrij rustig en helder. In het noordoostelijke deel is het ideaal om te snorkelen, omdat er een rif ligt. Er zijn niet heel veel meer voorzieningen dan een bar en toiletten.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Nelsonís Dockyard National Park
Eigenlijk is dit het meest bezochte park van het eiland Antigua. Door zijn 18de eeuwse charme en goed gerestaureerde gebouwen is het een heerlijke plaats om te vertoeven. Je kunt er het Marinewerf museum bezoeken, een restaurant of heerlijk slenteren door de jachthaven. In de werf worden nog altijd jachten en schepen onderhouden.
www.nationalparksantigua.com
   
bezienswaardigheid nummer 7 River Fort Martello Tower
De relatief kleine toren staat vlakbij het plaatsje Codrington op het eiland Barbuda. Het is een typisch Brits klein fort waarvan soortgelijke in veel Britse landen te vinden zijn. Ze stammen uit de tijd van de Napoleontische oorlogen. Vaak zijn ze een twaalf meter hoog, rond en hebben een aantal kijkgaten van waaruit ze vijanden konden beschieten. De ronde en stevig gemetselde structuur zorgde voor een goede afweer van allerlei aanvallen. De meeste goed bewaarde torens vallen vaak onder de historische monumenten. Omdat deze Martello toren vlak bij het strand ligt deed deze ook dienst om snel schepen te kunnen zien aankomen.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Codrington Lagoon
Deze lange lagune ligt in het westen van het eiland Barbuda bij de plaats Codrington. Het ondiepe gebied staat vooral bekend als leefgebied van bijna tweehonderd verschillende soorten vogels. Met name de Fregatvogels zijn er zeer bijzonder. Dit soort zeevogel wordt ook wel de Pirate vogels genoemd. Ze zijn goed te herkennen aan een fel rood gekleurde borst onder de snavel, wat vooral tijdens het broedseizoen opgeblazen wordt.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Darbyís Cave
In het ruigere noorden van het eiland Barbuda zijn een aantal grotten en ondergrondse ingangen te vinden. Deze liggen vaak verscholen in de steile en ruige rotsformaties aan de kust. Een hele bekende is de Darbyís Cave. Hierin verscholen zich vroeger Arawkindianen en weggelopen slaven. Bijzonder aan deze grot is dat er bomen en andere vegetatie groeit. Een andere bijzondere grot is de Indian Cave die in het noordoosten van Barbuda ligt. Het heeft de aanbeveling om deze samen met een gids te bezoeken, omdat er niet een heel duidelijk pad naartoe loopt. Het gebied is een prehistorische site met veel rotstekeningen van indianen.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Zeilen
Het ruige en winderige gebied rondom het eiland Antigua staat met zijn idyllische havens en diepe baaien bekend als een zeer voorname zeilbestemming. Jachthavens als Falmouth Harbour, Jolly Harbour en English Harbour liggen vol met allerlei kleurrijke grote en kleine boten en jachten. Er worden dan ook allerlei vormen van excursies per boot, catamaran of kajak aangeboden. De beroemde Classic Yacht Regatta en andere Internationale zeilwedstrijden vinden hier vaak in de lente plaats. Ook de Stanford Sailing Week trekt jaarlijks vele bezoekers naar dit prachtige eiland.
   
  Meer informatie over Antigua en Barbuda:

Antigua en Barbuda informatie
winterzon vakantie op Antigua en Barbuda

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies