top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Madrid, Spanje

Spanje
top 10 bezienswaardigheden:

Alicante
Andalusië
Arrecife
Barcelona
Bilbao
Canarische Eilanden
Córdoba
Costa Blanca
Costa Brava
Costa del Sol
Costa Dorada
Formentera
Fuerteventura
Gerona
Gran Canaria
Granada
Ibiza
Jerez de la Frontera
La Palma
Lanzarote
Madrid
Malaga
Mallorca
Menorca
Palma de Mallorca
San Sebastian
Sevilla
Spanje
Tenerife

Valencia

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Madrid
reisadvies reisadvies Spanje

... meer handige websites

 

Madrid bezienswaardighedenDe centraal in Spanje gelegen hoofdstad Madrid vormt met zo'n zes miljoen inwoners in de metropool Madrid één van de grootste steden van Europa. Madrid is het economisch, politiek en zakelijk hart van Spanje. De importantie van de stad is merkbaar in de enorme verkeerschaos die in het centrum van de stad en op de toegangswegen merkbaar is. Ook merk je dat het leven in Madrid sneller is met een meer zakelijke inslag. De lange geschiedenis van Madrid heeft ervoor gezorgd dat de stad tal van bezienswaardigheden telt die het voor toeristen aantrekkelijk maakt om een weekendje of een paar dagen naar Madrid te komen.
Wie bang is om in een enorm drukke stad terecht te komen waar je een beetje in verloren raakt, die kunnen we gerust stellen. Madrid is in bepaalde opzichten groot en groots, maar op heel veel plekken juist weer erg sfeervol en zelfs dusdanig relaxed dat je vaak het gevoel hebt dat je in een middelgrote stad bent in plaats van in een metropool waar miljoenen mensen wonen.

TIP: de MadridCard

Op het moment dat je veel musea, attracties en andere musea in Madrid gaat bezoeken dan kunnen de kosten aan entreeprijzen flink oplopen. Wie slim is die schaft de MadridCard aan. Met deze kortingskaart krijg je gratis toegang tot meer dan 50 musea en attracties in Madrid. Je kunt de kaart kopen met een geldigheid van 24, 48, 72 of zelfs 120 uur. Je kunt de MadridCard vooraf via internet bestellen.

TIP: ontloop de wachtrijen

Bij sommige attracties, musea en bezienswaardigheden kunnen lange wachtrijen staan. Doodzonde van je tijd toch? Reserveer daarom jouw skip-the-line tickets voor o.a. stadion van Real Madrid en het Prado Museum vooraf via internet. Dat kan bij Ticketbar Madrid, waar je ook leuke tours en excursies in Madrid kunt boeken zoals een segway tour door de stad of de hop-on-hop-off bus die je langs de vele bezienswaardigheden van de stad brengt.
Ga naar de pagina met Madrid tickets, rondleidingen en excursies in Madrid.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Madrid

bezienswaardigheid nummer 1

Het Koninklijk Paleis
Palacio Real is het koninklijk paleis van Madrid. Dit werkpaleis van de koning van Spanje telt maar liefst 3418 kamers en is na Versailles in Frankrijk het grootste koninklijk paleis van Europa. In het paleis is nog altijd veel pracht en praal uit de voorgaande eeuwen. Diverse kroonluchters sieren de verschillende zalen in dit paleis.
www.patrimonionacional.es

   
bezienswaardigheid nummer 2

Museo del Prado
Dit wonderschone museum is één van de grootste en beroemdste kunstmusea ter wereld. Het museum biedt meer dan 5000 tekeningen, 1000 munten en medailles, 700 beelden, 8600 schilderijen en 2000 andere vormen van kunst. Verschillenden namen van grootheden in de kunst komen voorbij, zoals El Greco, Bartolome Esteban Murillo, Rembrandt, Jheronimus Bosch, Peter Paul Rubens, Velázquez, Titiaan en Joachim Patinir.
www.museoprado.es

Vermijd de wachtrij!
Wil je van de indrukwekkende collectie van het Prado museum genieten zonder eerst in een lange rij bij de kassa te staan? Koop dan je entreekaarten voor dit museum vooraf via internet.
Koop skip-the-line tickets voor Museo del Prado

   
bezienswaardigheid nummer 3

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía
Dit museum is heel belangrijk voor de moderne en hedendaagse kunst in Spanje. Afgekort spreekt men over ‘Museo Reina Sofía’. Het museum vormt samen met Museo del Prado en Museo Thyssen-Bornemisza de zogenaamde gouden driehoek, vlakbij de boulevard Paseo del Prado. Het meesterwerk van dit museum is zonder twijfel “Guernica” van Pablo Picasso uit 1937. Het museum heeft een zeer grote verzameling kunst van uiteenlopende kunstenaars.
www.museoreinasofia.es

   
bezienswaardigheid nummer 4

Real Madrid stadion
Het Santiago Bernabeu Stadion, de thuisbasis van de legendarische voetbalclub Real Madrid, is zeker een bezoekje waard tijdens uw verblijf in Madrid, zeker als je van voetbal houdt. In het Bernabeu Stadion heeft menig topvoetballer op het veld gestaan, zoals natuurlijk Cristiano Ronaldo, Ruud van Nistelrooy, David Beckham en Zinedine Zidane. Tijdens een stadiontour kun je het station van binnen bekijken en ook het Real Madrid Museum bezoeken. Vooraf kaarten via internet kopen is aan te raden vanwege de drukte die vaak heerst bij de kassa's.
Reserveer je Bernabeu stadion tour vooraf via internet

   
bezienswaardigheid nummer 5

Retiropark
In dit zeer grote stadspark ‘Parque del Buen Retiro’ van Madrid is het goed vertoeven. Madrilenen maken veelvuldig gebruik van dit waanzinnig mooie Retiropark. In de weekenden wordt er van alles georganiseerd voor jong en oud. Het is ook mogelijk om een bootje te huren en alles vanaf het water te aanschouwen. Er zijn 130 bomen, die geplant zijn ter nagedachtenis van de slachtoffers na de aanslagen in Madrid.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

De Puerta de Alcalá
Dit monument is waarschijnlijk de meest bekende van Madrid. Het poortgebouw is in neo-klassieke stijl gebouwd en diende als vervanging voor een veel kleiner poortgebouw. Nadat in 1869 de stadsmuur werd afgebroken, had de poort verder geen functie en is het huidige plein ontstaan ‘Plaza de la Independencia’ (plein van de onafhankelijkheid).

   
bezienswaardigheid nummer 7

Almudena Kathedraal
Deze kathedraal Almudena is gebouwd in 1883. Hoewel er eerst gekozen was voor een gotische bouwstijl, is dit later veranderd in de neoclassicistische stijl. Deze keuze werd gemaakt om het beter te laten aansluiten bij het koninklijk paleis. De binnenkant van deze kathedraal is zeker een bezoekje waard.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Markt Rastro
Elke zondag is er in de wijk El Rastro een hele grote markt, verdeeld over heel veel kronkelende straten. In de hoofdstraat van deze markt is voornamelijk kleding te koop. Maar wie af en toe eens in een zijstraat afslaat, vindt daar meer bijzondere goederen. Denk hierbij aan kunst, antiek, boeken, meubels en ambachten. Als je begint bij Plaza Mayor en de weg vervolgt naar Puerta de Toledo, heb je de juiste looprichting voor deze gezellige maar drukke markt. Onderweg zijn er voldoende bars en terrasjes om te genieten van een lekker drankje met een tapa.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Paseo de Recoletos
Paseo de Recoletos is een lange stadsboulevard, die in het verlengde ligt van Paseo del Prado. Een groot deel van deze boulevard is ingericht als voetgangerszone met fonteinen en verschillende beelden. Je vindt hier ook de nationale bibliotheek van Madrid in een 19e eeuws gebouw. Binnen en bij de ingang staan enkele standbeelden. Langs de Paseo de Recoletos is het prima uit te houden op één van de terrassen of restaurants. Vaak zijn zij open tot diep in de nacht.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Plaza Mayor
Dit vrij grote, indrukwekkende en levendige plein wordt vaak gebruikt door straatartiesten om hun talenten te laten zien. Rondom het plein vind je diverse winkeltjes achter de pilaren van de gebouwen. Vroeger vonden hier ridder- en stierengevechten plaats.

   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Madrid. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Madrid. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Madrid:

Madrid informatie
Madrid voor beginners
bijzondere plaatsen in Madrid
goedkoop naar Madrid

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies