top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Rhodos, Griekenland

Griekenland
top 10 bezienswaardigheden:

Athene
Corfu
Griekenland
Kefalonia
Kos
Kreta
Lesbos
Rhodos
Samos
Zakynthos

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Rhodos
reisadvies reisadvies Griekenland

... meer handige websites

 

Het eiland Rhodos is behoort tot de Dodekanesos, een eilandengroep in het zuidoosten van Griekenland. Rhodos is het op drie na grootste Griekse eiland en is al decennia lang een belangrijke toeristische bestemming voor Europeanen. Dankzij het mediterrane klimaat beleeft Rhodos lange droge zomers waarin de zon uitbundig schijnt. Het ideale strandweer zorgt er dan ook voor dat het eiland Rhodos vooral onder de zonaanbidders erg populair is. De meeste toeristen verblijven in het uiterste noorden van Rhodos en aan de oostkust in badplaatsen zoals Ixia, Trianda, Faliraki en in de hoofdstad Rhodos-Stad. Dé bezienswaardigheid van Rhodos is de Kolossus van Rodos, een reusachtig bronzen beeld van de zonnegod Helios. Het 32 meter hoge beeld dat tot de zeven klassieke wereldwonderen hoort is door een aardbeving tussen 227 en 224 voor Christus vernietigd.

 
 

Top 10 bezienswaardigheden van Rhodos

bezienswaardigheid nummer 1 Rhodos-Stad oude stad
De oude binnenstad van Rhodos-Stad is meer dan vierentwintighonderd jaar oud. Gedurende de geschiedenis veranderde Rhodos-Stad in een vestingsstad met grote vestingsmuren die tegenwoordig nog steeds te bewonderen zijn. De straatjes binnen de muren zijn tegenwoordig een belangrijke toeristische attractie met een groot aantal winkeltjes, terrasjes en restaurants. Wie een mooi stuk wil wandelen moet zeker het pad om de vestingsmuur bewandelen, waar je eventjes ontsnapt aan de hektiek die in de stad zelf vaak heerst.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Lindos
De aan de oostkust gelegen plaats Lindos heeft als bijnaam ‘Het witte stadje’, wat het te danken heeft aan de witte huisjes die in het dorp staan. Lindos ligt aan een prachtige baai, boven het plaatsje staat de antieke Akropolis van Lindos met de tempel van Athena Lindia. Vanwege de hoge temperaturen in de zomer is het raadzaam om een bezoek aan Lindos in te plannen voor het middaguur.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Vlindervallei
Petaloudes is een vallei in het noordwesten van Rhodos die meer bekend staat als de vlindervallei. In de vallei leeft één vlindersoort in grote aantallen: de C. Quadripunctaria Rhodosensi, een ondersoort van de Spaanse vlag. Deze nachtvlinder die ook overdag actief is houdt in de vlindervallei haar zomerrust om de warmte te ontvluchten. De kans om de vlinders in grote getale te zien is dan ook het grootst in de maanden juli en augustus.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Opgravingen bij Kámiros
De archeologische opgravingen bij Kámiros (Kameiros) zijn overblijfselen van de eens zo machtige stad uit de hellenistische periode. In het jaar 226 voor Christus werd de stad vrijwel geheel verwoest door een aardbeving, waarna de stad herbouwd werd. De overblijfselen zijn van deze tweede versie van Kámiros, dat in 142 na Christus opnieuw vrijwel helemaal met de grond gelijk gemaakt werd.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Zeven bronnen
Epta Piges is een belangrijke toeristische attractie op het eiland Rhodos. Binnen het natuurgebied bevinden zich zeven bronnen die samenkomen in een stromende beekjes en een meertje. Voor de liefhebbers is er een wandeling te maken door een 186 meter lange tunnel die slechts 75 centimeter ‘breed’ is en een hoogte kent van maar 170 centimeter. Volwassen mannen kunnen in de tunnel niet rechtop lopen.
 
bezienswaardigheid nummer 6 Moni Filerimou
Het Filerimos Klooster staat op een heuvel die een prachtig uitzicht biedt over het eiland Rhodos. Behalve het Johannieterklooster zijn er meerdere antieke gebouwen en ruďnes te bewonderen.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Barstreet Rhodos
De barstraat van Rhodos is Orfanidou, dé stapplek van Rhodos en één van de populairste uitgaansgebieden van heel Griekenland. De vele bars in deze straat bieden dagelijks vertier tot in de late uurtjes.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Thermen van Kallithéa
In de jaren twintig van de vorige eeuw bouwden de Italianen een prachtig kuuroord, waar aan het zwavelhoudend bronwater geneeskrachtige werkingen toegedicht werden. De indrukwekkende lokatie heeft dienst gedaan als filmset voor films zoals ‘Zorba de Griek’ en ‘The Guns of Navarone’. Tegenwoordig worden de Thermen van Kallithea niet meer gebruikt als kuuroord maar is het wel open voor bezichtiging door publiek.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Mandraki haven
De Mandraki-haven in Rhodos stad is al eeuwenlang een belangrijke haven in Griekenland. Waren het vroeger vooral oorlogsboten en vissersbootjes die hier het aanzicht bepaalden, tegenwoordig zijn het steeds meer pleziervaartuigen die je aantreft in deze sfeervolle haven. Kenmerkend voor de Mandraki-haven zijn de drie windmolens die terug te vinden zijn op veel ansichtkaarten en in reisgidsen over Rhodos.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Archeologisch Museum
In Rhodos-Stad vind je op korte afstand van de hierboven vermelde Mandraki-haven het Archeologisch Museum van Rhodos. Niet alleen de collectie aan archeologische voorwerpen is de moeite waard, het gebouw waar het museum in gevestigd is is minstens even interessant. Dit middeleeuwse Hospitaal van de Ridders van de Johannieters heeft een mooie binnenplaats.
   
  Meer informatie over Rhodos:

beste maanden voor een zonvakantie naar Rhodos
goedkoop naar Rhodos
Rhodos informatie
Rhodos pagina
Rhodos startpagina

  ...meer handige websites
   
 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen contact