top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Parijs, Frankrijk

Frankrijk
top 10 bezienswaardigheden:

Amiens
Annecy
Ardèche
Arras
Bordeaux
Bretagne
Cannes
Centre
Colmar
Corsica
Côte d'Azur
Dijon
Disneyland Parijs
Dordogne
Elzas
Frankrijk
Indre-et-Loire
Lille
Loir-et-Cher
Lotharingen
Lyon
Marseille
Metz
Nancy
Nice
Normandië
Parijs

Rhône-Alps

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Parijs
reisadvies reisadvies Frankrijk

... meer handige websites

 

Sacre Coeur in Parijs: niet alleen een prachtig bouwwerk maar ook een fantastisch uitzichtParijs is de hoofdstad van Frankrijk en wordt gezien als één van de wereldsteden. In de metropool wonen en werken maar liefst ruim 11 miljoen mensen, waarmee de stad veruit de grootste van het land is. De vele bezienswaardigheden, musea, sfeervolle straatjes en prachtige pleinen zorgen ervoor dat Parijs al decennia lang een topbestemming is voor toeristen. Jaarlijks bezoeken ongeveer 25 miljoen toeristen de stad van de romantiek. Voor Amerikaanse toeristen is een reis naar Europa ook niet compleet zonder Parijs te bezoeken. In Parijs is zo enorm veel te zien en te doen dat het allereerst niet te doen is om in één weekend alles te ontdekken en ten tweede is het een vrijwel onmogelijke taak om het aantal bezienswaardigheden tot slechts tien te beperken. Topattracties en bezienswaardigheden zoals de Arc de Triomphe, het Quartier Latin, Boulevard Haussmann, de Place de la Bastille en de Galleries Lafayette hebben we daarom moeten laten vallen. Ook belangrijk om te vermelden is dat Parijs een uitstekende winkelstad is. Parijs is al decennia lang één van de modehoofdsteden van de wereld.

 
 

Top 10 bezienswaardigheden van Parijs

bezienswaardigheid nummer 1 Eiffeltoren
Nummer 1 trekpleister is natuurlijk de Eiffeltoren, het symbool van Parijs. Met de lift is het mogelijk om te genieten van een uniek uitzicht over Parijs vanuit de Eiffeltoren. Op de eerste verdieping is middels een expositie meer informatie te vinden over de Eiffeltoren.
‘s Avonds tussen 21.00 en 24.00 uur is er elk uur een verlichtte Eiffeltoren te zien weliswaar voor een paar minuten.
www.tour-eiffel.fr

www.steden.net/frankrijk/parijs/eiffeltoren/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Musea
De stad Parijs zit vol met geschiedenis en schatten uit de oudheid. Het Louvre mag bij een bezoek zeker niet ontbreken, maar er zijn meer musea te bezoeken. Musea die zeker de moeite zijn: Musée Picasso / Cité des sciences et de l’industrie / Musée national du Moyen Âge /Musée Rodin en nog veel meer. Houd er rekening mee dat de meeste musea op maandag en dinsdag gesloten zijn. Het is zeker aan te bevelen om te informeren naar een museum pas voor een paar dagen. Hét museum dat je niet over mag slaan is het Louvre. Dit gigantische museum stamt uit 1793 en behoort tot de beste musea ter wereld. Tussen de ongeveer 35.000 kunstwerken zitten topstukken zoals Mona Lisa en de Venus van Milo die hier te bewonderen zijn. Je vindt hier voornamelijk werken uit de oudheid van zo’n tienduizend jaar geleden tot ongeveer de eerste helft van de 19de eeuw.
www.parijsvoorbeginners.info/musea.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Notre Dame
Er gaat veel geschiedenis vooraf aan deze kathedraal van Parijs. Zo werd hier Napoleon in 1804, in de aanwezigheid van de toenmalige Paus, gekroond tot Keizer. De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal staat midden in het centrum van Parijs. Schrijver/dichter Victor Hugo heeft deze Notre Dame wereldberoemd gemaakt met zijn boek “De klokkenluider van Notre Dame”. Dit 130 meter hoge gebouw is ook te beklimmen voor een zeer mooi uitzicht over de stad.
www.notredamedeparis.fr 
   
bezienswaardigheid nummer 4 Basilique du Sacré-Coeur
Doordat deze wit gekleurde basiliek bovenop de heuvel Montmartre staat heeft hij een bijzonder mooie aanblik en uitstraling. Op het groene voorplein met enorme trappen zitten vaak mensen te genieten van het mooie uitzicht. Ook de binnenkant is de moeite waard, vooral de enorme afbeelding van Jezus gemaakt van mozaïek.
www.steden.net/frankrijk/parijs/sacre-coeur
   
bezienswaardigheid nummer 5 Arc de Triomphe
Deze triomfboog is één van de bekendste symbolen van Parijs. Het vijftig meter hoge bouwwerk stamt uit de tijd van Napoleon en staat op één van de drukste verkeersknooppunten van Parijs. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over Parijs.
www.steden.net/frankrijk/parijs/uitzicht-vanaf-de-arc-de-triomphe

 

 
bezienswaardigheid nummer 6 Place des Vosges
Dit oudste plein van Parijs ligt in het 3e en 4e arrondissement. Hier vind je Pavillon de la Reine en Pavillon du Roi en verder 39 gelijke huizen met ieder hun geschiedenis. Het plein is omringd met een bogen galerij waar je exclusieve hotels, restaurants en antiquairs kunt vinden. De schrijver/dichter Victor Hugo woonde op nr. 6, wat nu ter nagedachtenis een museum is geworden.
www.steden.net/frankrijk/parijs/place-des-vosges
   
bezienswaardigheid nummer 7 Seine
De Seine is voor een groot deel verantwoordelijk voor de romantiek in Parijs. Je kunt verschillende boottochten maken en komt zo langs de vele historische panden die langs de Seine liggen, zoals La Statue de la Liberté, Le Grand Palais, La Place de La Concorde, L’Assemblée Nationale en La Conciergerie. Er zijn ook boottochten waarbij je tijdens een mini cruise excellent kunt dineren met live muziek. Vanaf het water zijn de vele bruggen van Parijs nog mooier te aanschouwen.
www.steden.net/frankrijk/parijs/seine
   
bezienswaardigheid nummer 8 Centre Georges Pompidou
Dit opvallende gebouw vormt het centrum voor moderne kunst. Tentoonstellingen, theater, dans, muziek, bioscoop, symposia, allerlei vormen en activiteiten van kunst zijn er te vinden.
www.cnac-gp.fr
   
bezienswaardigheid nummer 9 Moulin Rouge
Deze Parijse nachtclub schittert met zijn verlichte molenwieken in de rosse buurt in het 18e arrondissement. Deze wereldberoemde nachtclub komt dan ook veelvuldig voor in films en boeken. Er is zelfs een musical over gemaakt, met de naam “Moulin Rouge!”. Er worden prachtige shows opgevoerd, waarvan je kunt genieten tijdens een heerlijk diner.
www.steden.net/frankrijk/parijs/moulin-rouge/
   
bezienswaardigheid nummer 10 Opéra Garnier
Dit operagebouw wordt, niet geheel onterecht, ook wel Palais Garnier genoemd. De rijkdom straalt af van dit gebouw wat dateert uit 1871. Er is binnen veelvuldig gebruik gemaakt van bladgoud, marmer en fresco’s. Ook bevindt zich er een museum geheel gewijd aan de Franse theatergeschiedenis. Tegenwoordig worden in Opéra Garnier vooral balletvoorstellingen gehouden. Opera’s en andere voorstellingen worden nu grotendeels gehouden in Opéra Bastille.
www.operadeparis.fr
   
  Meer informatie over Parijs:

Parijs voor beginners
Parijs excursies & bezienswaardigheden
Parijs informatie
Parijs informatie
Disneyland Arrangementen
bijzondere plaatsen in Parijs
goedkoop naar Parijs

  ...meer handige websites
   
 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen contact